stoineff

Екологичната технология PlantBottle

Екологичната технология PlantBottle™ вече влиза и в производството на бутилката от 1,5 л.

Благодарение на иновативната си технология, наречена PlantBottle™, която минералната вода „Банкя“ използва от септември 2013 г. в производството на бутилките си от 500 мл., компанията успя да спести 171 тона въглероден диоксид. Така за по-малко от една година само в България компанията предотврати отделянето на такова количество въглероден диоксид, колкото се отделя от изминаването на повече от 1 300 000 километра на нов лек автомобил. 171 тона CO2 е приблизително равно и на 398 спестени барела петрол.

Като продължение на екологично-отговорната си политика през тази година минералната вода „Банкя“ въвежда технологията PlantBottle™ и в производството си на бутилките от 1,5 л. Новата опаковка отново е 100% рециклируема, както всички PET опаковки на компанията. За производството й се използва до 30% растителен материал от захарна тръстика, което спомага въглеродният отпечатък върху планетата значително да се намали. С бутилката от 1,5 л., предпочитана от семействата предимно за домашна употреба, компанията дава възможност на потребителите да направят своя личен, ежедневен принос в грижата за околната среда и да направят своя избор за един по-добър свят.

related

Стоки и услуги 2116291137650241734

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item