stoineff

Днес Близнашки смени още трима областни управители

Днес служебният кабинет ще смени трима областни управители. Ще бъдат сменени областните управители на Стара Загора, Варна и Перник.


Начело на областните администрации в Стара Загора и Варна ще застанат адвокатите Димитринка Петрунова и Стоян Спасев, а в Перник – председателят на Пернишката търговско-промишлена палата Бойка Петрова.

Служебният премиер вече направи миналата седмица рокади с областните управители в Благоевград, Пловдив, Монтана, Русе и Плевен.

Над 16 млн. лева ще бъдат отпуснати днес от правителството за възстановяване на щетите от природни бедствия.

Средствата ще отидат основно в пострадалите общини за изпълнение на проекти и дейности за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от стихиите.

Най-пострадалите от наводненията в края на юни общини Варна и Добрич ще получат съответно над 1,8 млн. лв. и над 860 000 лв.

Към община Мизия, която все още се възстановява от пороя в началото на месеца, ще бъдат насочени 1 млн. лв.

В дневния ред на кабинета е включено и постановление за одобряване на допълнителни разходи в размер на 800 000 лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните. Те са за закупуване на противоградови ракети за опазване на селскостопанската продукция.
служебно-правителство-близнашки
Премиерът Близнашки и Президентът - Плевнелиев

related

Политика 5171515976200609883

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item