stoineff

М-тел отчита загуби от над 400 млилиона евро

М - тел отчита загуби от 400 милиона на година. Акциите на „Телеком Аустрия“ повишиха цената си за полугодието с цели  с 30% ,

 компанията спечели титлата „най-добре представящ се телекомуникационен оператор“ в Европа, но всичко това не й помогна да покрие загубата от 300 млн. евро.

Основна причина за негативния резултат е българското й дъщерно дружество „Мобилтел“, съобщава "Преса". То й носи загуби от 400 млн. евро годишно и на практика „изяжда“ приходите на австрийците от 100 млн. евро, получени от останалите клонове в 8 европейски страни.

Клоновете на „Телеком Аустрия“ в Беларус, Сърбия и Словения, от друга страна, бележат добро развитие. Те обаче няма как да компенсират спада в приходите, регистриран в България, Австрия и Хърватия.

Нестабилната политическа обстановка, голямата безработица и липсата на реформи не карат „Телеком Аустрия“ да очаква драстични промени в българското дружество. Не е ясно обаче дали така мисли мексиканският милиардер Карлос Слим, на когото ще му се наложи да надникне и в сметките на „Мобилтел“. От средата на юли т.г. той стана мажоритарен собственик на австрийския мобилен оператор, като притежава 50,8%.
m-tel

related

новини бг 4871731305918610439

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item