stoineff

Около литър ракия е изпил полицая смазал в катастрофа бебето в Крушовец

Уволненият вече граничен полицай Костадин Стоянов, който размаза на тротоара в с. Крушевец 11-месечно бебе, е изпил над литър твърд алкохол предната вечер.
 Това коментираха негови съграждани. Той гулял в заведение в Малко Търново, където бил на банкет. Костадин пиел една след друга чашките с огнена вода и си легнал в ранните часове. По груби сметки изпил близо 1000 грама маркова ракия.


Сутринта, когато се качил на колата, все още бил със силен махмурлук, пише "168 часа". Подкарал я в селото с около 100 километра в час. 

Не е успял да вземе завоя и налетял върху детето. Малката Красимира била в количка на тротоара и чакала майка си да пазарува в близкия магазин. Чул се е страховит трясък и жената е излетяла веднага, за да види зловеща картина. Майката изпаднала в тежък шок и се наложило да й бият инжекция с успокоителни. Цялото село се струпало около катастрофата. Самият Костадин е бил абсолютно неадекватен. Той лъхал на алкохол и не знаел как да се държи.

На място още преди полицията пристигат негови колеги. Те го скриват от погледите на хората и го отвеждат на 200 метра от местопрестъплението. Веднага са му дадени натурални сокове и напитки, които да неутрализират действието на алкохола. Полицейската кола пристига след около 30 минути Униформените първо правят оглед на мястото и замервания. След малко пристига и линейка, която качва трупчето на детето, за да му бъдат направени някакви опити за реанимация, макар и напълно безсмислени. Така преминават над 2 часа. След това Костадин е извикан да дава показания. Той говори с полицаите в продължение на два часа и чак след това му е взета проба, която показва резултат от 0,63 промила. През това време обаче Костадин е изпил над един литър минерална вода и цяла кутия натурален сок. Логично е след всичко това организмът му да преработи част от погълнатия алкохол.

Простата сметка показва, че при удара концентрацията в кръвта му е била над 1 промил със сигурност Горе-долу колкото тази на Максим Стависки по време на зверската катастрофа край Приморско през 2008 година. Бургаският съд остави за постоянно Костадин Стоянов в ареста. В същото време прокурорът Димо Маджаров обяви, че ще иска експертиза на кръвната проба за алкохол. Новият анализ трябва да бъде извършен по съвременния метод "Видмарк". Резултатите обаче все още не са обявени.

related

новини бг 6843076109637537792

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item