stoineff

Мъж с деменция живял с разлагащото се тяло на съпругата си във Варна

Варна. Ужасна и почти неразрешима ситуация изтормози жители на блок 40 в кв. „Чайка". От дни блокът е завладян от ужасна миризма, която буквално влудява съседите. 

Причината се оказала най-страшната – смърт в апартамента на сем. Марчеви, които по хорските приказки били клошари. Починала е съпругата на Шмильо Марчев, който пък страда от деменция.

Едва вчера се разбрало за смъртта на варненката и трупна линейка дошла, за да изнесе тялото й. С това обаче драмата не приключила, съобщава "Петел". Оказало се, че съседите не могат по никакъв начин да ускорят разчистването на жилището, в което психично болният мъж останал да живее с тялото на мъртвата си съпруга. Той отказал да напусне апартамента, изпълнен с миризмата на смърт и трупни червеи, разказа съседка.

„Не можем да нарушим правата на човека и да го изведем от жилището, което трябва със сигурност основно да се почисти и да се дезинфекцира. Казаха ни, че като съседи можем да започнем процедура за извеждането му, но това ще отнеме около година. Миризмата е ужасна, а тук живеят и много деца. Трябва някой да се погрижи за човека и той да бъде настанен в специализирано заведение, макар ние да не знаем какво. Положението е ужасно!”, разказа съседката до апартамента на починалата жена.
При пристигането на екипа ни на място се оказа, че там е дъщерята на сем. Марчеви – Станислава, която съседите известно време издирвали безуспешно. Пристигането й на практика носи решение на ситуацията.

Съседите обаче негодуват срещу държавата, която няма вариант да реагира адекватно в подобни ситуации. Ако дъщерята на сем. Марчеви не е била открита, не е ясно колко дни зловещата миризма щеше да тормози целия блок. Не е ясно и каква щеше да е съдбата на болния от деменция Шмильо Марчев, който заради спазването на правата му не може да бъде принудително изведен от жилището си.

related

Регионални 5685335592677610513

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item