stoineff

Бащата на изхвърленото бебе на боклука проговаря

Историята на новородения Димитър, който беше намерен от клошар край кофа за боклук в Казанлък, стигна до неочаквана развръзка. Бащата-акушер проговаря за първи път пред bTV. Димитър се ражда преди седмица в необичайни условия, но здрав. Мерките му са 3.800 кг, 53 сантиметра - точно колкото се е родил и баща му преди 17 години.

Съдбата на бебето, получило името си от непознати в болница, е по сценарий, какъвто само животът може да напише. През последните два месеца поведението на 17-годишния Христо от Казанлък не се различава с нищо от това на всеки тийнейджър. Ходи на училище, прибира се вкъщи, има приятели и приятелка.

малолетния-христо

Разликата е в това, че очаква дете. Родителите му очакват бъдещето да им поднесе най-много родителска среща. До миналата седмица, когато бащата на Христо – Атанас Календжиев, чува, че новородено е открито в кофа за боклук.

Часове по-късно Атанас е извикан в полицията. Там разбира, че е станал дядо, както и че внукът му е намерен в кофа за смет. После разказът на новия татко звучи неразбираемо за родителите.

И двамата родители знаят за връзката на Христо с 15-годишната Антония. Последно бащата на момчето вижда приятелката му 24 часа преди раждането. Не му направило впечатление, че е бременна.

За всички възрастни на преден план излиза въпросът кога е родила Антония, къде и защо бебето е открито в кофа за смет. Момичето започнало да ражда в дома си. По време на раждането в детската стая на Антония в спалнята е майка й. Христо помагал, като четял в интернет какво да прави.

За десет минути двамата родители взимат общо решение да изоставят бебето. Надяват се това да остане тяхна тайна. Новият татко обаче решава да направи последно нещо за детето си, преди пътищата им да се разделят - връзва му червен конец на ръката.

Пеленачето е оставено на втория етаж в блок, в ученическа чанта. Три часа след първата глътка въздух Димитър спи в закопчана чанта на стълбище. Един от съседите решава да вземе мерки и да обезопаси района, защото помислил, че може да има бомба.

Соченият за преносител на бебето обаче днес не признава, че се е докосвал до чантата и заплашва да съди съседката си, която твърди това. В крайна сметка бебето е оставено на улицата до блока, за да бъде намерено от скитник, който се надява в чантата да открие нещо ценно. Обаче намира бебе, паникьосва се и вика помощ. Жена от близката железария звъни в полицията.

Така минути по-късно Димитър е на сигурно място - в болницата, и странният му случай започва да се разплита. Днес 17-годишният татко казва, че го иска и че го е изоставил от страх от родителите си. Страхът не е напуснал и 15-годишната майка, която все още е в силен стрес.

related

Регионални 901070588237656881

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item