stoineff

Протест, или шизофрения накара Лидия да се самозапали?

Не искам да търся символика, но забелязах до тялото й кибрит с мотото на ГЕРБ, каза в "Часът на Милен Цветков" писателят Христо Стоянов. 

Той разказа, че е бил близък приятел със самозапалилата се фотографка и буквално дни преди да се случи зловещото събитие тя е трябвало да му гостува във Варна, но се отказала заради финансови проблеми.
Авторът на "Интимният живот на една помакиня" смята, че не може да нарече проблемите й психически, а по-скоро изострено чувство за справедливост. Той разказа, че е прочел във Фейсбук неин текст, който окачестви като странен. "Може би тогава е трябвало да отида там и да се опитам да направя нещо, но не съм преценил. Сметнах го за странност на характера на човек, който иска да спаси света", каза Стоянов.



"Според мен става въпрос за сериозна форма на психично нарушение. Границата между здраве и болест е много по-широка. Ако във физическата медицина имате понятие за норма, то в психическата нещата са обърнати обратно - приемаме, че човекът е със странности, но не и болен, докато не каже, че вижда извънземни," коментира психиатърът проф. Дроздстой Стоянов.

related

Политика 341257930366010437

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item