stoineff

Русия спира проекта „Южен поток”, заради позицията на България

Русия не може да продължи реализирането на проекта „Южен поток”, съобщи на пресконференция в Анкара президентът на Русия Владимир Путин.


„Като се има предвид, че до сега ние не сме получили разрешение от България, смятаме, че при тези условия Русия не може да продължи реализирането на този проект. Имайки предвид, че сега трябва да започваме строителството на тази тръбопроводна система в Черно море. Ние не можем да започнем строителството в морето, докато не получим разрешение от България”, пояснил той.

Президентът на Русия предложи на България във връзка с това до поиска от ЕС възместяване на пропуснатата изгода по проекта „Южен поток”. И ако България е лишена от възможността да предприема действия като суверенна държава, то поне тя би могла да поиска от Еврокомисията пари за неполучената изгода, защото само преките доходи в бюджета на България биха възлезли от транзита на не по-малко от 400 млн. евро годишно”, подчертава президентът на Русия.

южен поток Путин
Владимир Путин обяви, че Русия спира Южен Поток

При това Путин подчерта, че за извършване на строителството на „Южен поток” Русия е напълно готова.

Путин нарече позицията на ЕС по „Южен поток” неконструктивна, защото потоците енергийни ресурси от Русия ще бъдат насочени към други региони и на проекти по сгъстен газ, заявил президентът на Русия.

„Ние смятаме, че позицията Еврокомисията беше неконструктивна. И ако Европа не иска да реализира проекта „Южен поток”, то той няма да бъде реализиран”, заявил той.

„Ние ще пренасочим нашите потоци от енергийни ресурси към други райони на света, в това число ще ускорим реализирането на проекти по сгъстен природен газ”, подчертал Путин.


related

Свят 4913587299991079883

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item