stoineff

Путин потвърди новината за криза в Русия

Последни новни. На Русия ще и трябват две години, за да излезе от кризата при най-неблагоприятното стечение на обстоятелствата.

На това заявление на руския президент Владимир Путин обърнаха днес най-голямо внимание болшинството от западните издания, предава РИА Новости.

"Въпреки потока от лоши новини - икономически спад, рязко отслабване на рублата и ръста на опасенията по повод финансовата нестабилност на страната, президентът Путин предсказа възстановяване на икономиката за две години", пише "Вашингтон пост". Публикацията, озаглавена "Путин прогнозира възстановяване на икономиката, но предупреждава Запада да не прави опити за натиск върху "руската мечка".


Изданието отбелязва, че Путин "частично е признал, че самата Русия е заложила основата за днешната криза, не съумявайки да диверсифицира своята икономика".

"Господин Путин обвини "външни факторе, в това число западните санкции и падането на цените на нефта за краха на руската валута - рублата. Но той заяви, че кризата ще продължи не повече две години, пслед което икономиката ще възстанови ръста си", отбелязва "Ню Йорк Таймс".

"Президентът Владимир Путин се постара да успокои руснаците, обещавайки, че икономическите проблеми на страната ще бъдат преодолени за не повече от два години", съобщава "Уол Стрийт Джърнъл".



Снимка: REUTERS

Изданието изтъква, че към края на възстановителния период, по думите на президента, Русия ще трябва да се отърве от своята зависимост от експорта на енергоносителите.

Думите на Владимир Путин за възстановяването на руската икономика за две години, изнесе в заглавие британският "Гардиън".

"Той [Путин] не назова конкретни мерки, но е изчислил обективните фактори, които трябва да способстват за такова възстановяване: ръст на потребността за производство на енергия по света и подема на глобалната икономика", пише вестникът.

"Путин пое цялата отговорност за икономическите проблеми на страната, заявявайки, че той не се плаши от нея и уверявайки, че възстановявайки се, Русия ще стане по-силна от когато и да било", съобщава друго британско издание - "Дейли Мейл", което също цитира думите на руския президент за двугодишния период, необходим за възстановяването на икономиката.

"На руснаците ще се наложи да затегнат коланите за две години, но правителството ще се справи с проблемите, с които се сблъсква Русия. Путин поема цялата отговорност за всичко, което се случва в страната, и няма намерение да се плаши. Русия ще излезе от кризата", — в такъв "телеграфен" стил излага съдържанието на голямата пресконференция на Путин днес германското издание "Шпигел".

related

Свят 2196010390817345572

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item