stoineff

Тай масаж- лекарство за целия организъм


Смята се, че тай масажът е бил разработен преди повече 2500 години, от Живака Кумар Бхача- личният лечител на Буда. Векове наред, тай масажът е бил основен компонент в тайландската традиционна медицина.

Как помага тайландският масаж на организма?

Въпреки че изобилието от видове масажи и лесния достъп до лекар, който съвременният свят предлага на хората, тайландският масаж продължава да бъде предпочитан, заради множеството ползи, които носи на човешкия организъм.
Традиционният тайландски масаж започва от краката и продължава до главата, като с поредица от нежни движения, отпуска ставите и мускулите. Този уникален вид масаж повлиява положително на енергийните потоци в организма, като възстановява притока на енергия и връща загубената хармония.
Тай масажът отваря енергийните пътища, което позволява на лечебната енергия да тече свободно през тялото ни и да го лекува.

По-конкретно за ползите от Тай масажа

Научно доказано е, че дълбоката релаксация, която носи тай масажът, изключително много помага за по-дълбок и качествен сън. Качественият сън от своя страна позволява на организма да се възстанови физически и психически от натрупаната умора и стрес. Тай масажът се препоръчва като възстановително средство, след прекарана настинка, грип или други заболявания, когато организмът на човек е позагубил естествените си способности да се възстановява.
Тайландският масаж помага на кръвта за нейната по-лесна циркулация, именно това е причината този вид да е толкова ефективен в борбата срещу мигрената- с подобряване на кръвообращението, до мозъка достига повече кислород, което значително намалява всякакво главоболие. 

Подобряване на нервната система чрез тай масаж

Тай масажът оказва положително влияние върху централната нервна система на човек, като спомага за отделянето на хормоните ендорфин и серотонин. Може би, вече сте чували за хормонът на щастието, както още е известен серотонинът. Повечето дами, несъзнателно си похапват шоколад, когато се чувстват потиснати. Шоколадът носи мощен прилив на серотонин и повишава настроението, но за съжаление този ефект не трае повече от 30-40 минути. Серотонинът, който получавате от една сесия тай масаж, ще се отделя много постепенно и през целия ден.

За кого е подходящ Тай масажът? 

Може да разчита на Тай масажът, да ви помогне:

  • Ако сте бременна жена, която чувства дискомфорт от подуване.
  • Ако страдате от високо кръвно.
  • Ако страдате от констипация.
  • Ако имате напрежение или болки в следните области: гръб, врат, глезени, крака, колене.
  • Ако сте спортист, който чувства, че претренира. Тай масажът ще ви помогне да повишите възстановителните си способности.
  • Ако често страдате от настинки и грип- тай масажът ще повиши имунната ви система.
  • Ако сте прекалено напрегнати и страдате от тревожност- тай масажът ще би помогне да отпуснете не само мускулите си, но и съзнанието. Няма друг вид масаж, който да носи толкова дълбока релаксация.

Yoga Vidya Studio
Южен Парк, улица Д.Хаджикоцев 91

0876 223 733

related

Стоки и услуги 2039810019235497950

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item