stoineff

60 хиляди лева и ТИР с цигари са вероятно причина за убийството на Димитър Стоянов - Лудия

38-годишният бивш боксьор и ММА боец Димитър Стоянов, по прякор Лудия, е взел около 60 хил. лв., за да върне откраднат ТИР с цигари, малко преди да го разстрелят с ловна пушка до пловдивския парк "Лаута".


Въпреки че прибрал парите като посредник, камионът, натоварен с контрабанда на папироси на стойност над половин милион лева, не е бил върнат. Около тази информация в момента се изгражда една от основните версии за убийството на женения за манекенката Роси Черногорова боец, пише "Телеграф".

Въпреки че имал множество криминални регистрации в миналото, сега Стоянов въртял бизнес със заложни къщи. Публична тайна е, че в повечето оказиони се дават и кредити срещу високи лихви, поради тази причина криминалистите са проверявали дали хора на Лудия не са притискали длъжник или човек, който е взел много пари назаем и има мотив за разстрела, но в тази посока нямало никакви улики.


Оказало се, че една от най-сериозните афери, в които се забъркал Димитър, е именно тази с изчезналия ТИР. Камионът е бил задигнат в София от известния автокрадец Иван И., познат повече като Ванко. 

Партнирал му друг сериозен бандит с опит в кражбите, определян като тежък контингент -Бисер Банкомата. Човекът, който финансирал закупуването на контрабандата, не искал да изгори и бил готов да плати откуп. Лудия обещал да реши проблема и поискал 10% от стойността на стоката, които му били изплатени. Въпреки че взел парите, камионът не бил върнат дори след като му било напомнено няколко пъти. Малко преди да бъде екзекутиран с пушка 12-и калибър, Стоянов е бил посетен от 25-годишния Мартин Джито, който в момента е обявен за общодържавно издирване.

related

Пловдив 6590402153374706586

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item