stoineff

Как да отслабнем без диета - 5 съвета

Пет съвета за по - мързеливите. Как да отслабнем по - бързо и по - лесно - без диета и глад?

Съвсем тематично, след големите празници и наближаващите топли месеци, все повече търсим информация как да се отървем от натрупаните килограми.

пет съвета - как до отслабнем по - бързо и лесно

Е, ако не сте качили нито един след голямото ядене, не се радвайте! Това означава, че имате лош метаболизъм. Добрата обмяна на веществата „складира“ приетата в повече енергия с цел съхранение живота при продължителен глад.

Така, за да се отдалечим от тази крайна прогноза, ще ви представим няколко начина да отслабнете без да се подлагате на продължително гладуване.
Държим да подчертаем – НЯМА средство, с което може да отслабнете, да изваете мускули, да станете релефни, БЕЗ да спазвате хранителен режим (с храни, а не глад) и да спортувате!
След като уточнихме този важен момент, преминаваме към нашите дребни хитрини за отслабване без диета:

1.      Пийте вода – водата е жизненоважна за съществуването ни. Съставлява огромен процент от съдържанието на тялото. Задължително е, особено ако сте на диета, да пиете повече от минималните 2 литра на ден. Причината е, че по време на отслабване (изгаряне на мазнини и т.н.) в тялото се отделят вещества, които трябва да бъдат изведени. Получава се „изплакване“ на токсините.
Съвет: при всеки прием на храна или течност, тялото гори енергия (калории), за да ги обработи. Пиенето на студена вода провокира организма да влага енергия, за да я затопли до телесната.
Разбира се, не може да разчитате само на студената вода, за да отслабнете.

2.      Малки чинии – ползването на по-малка от нормалната чиния за хранене, създава илюзията, че тя е пълна. Зрителната измама, че намалената порция всъщност е нормална, действа добре на психиката по време на диета.

3.      Ограничете цветното – колкото по цветни храни има в чинията или самата тя е в ярки багри, толкова повече се огладнява. Доказано е, че цветове като червено, оранжево и жълто изострят апетита.


4.      Следвайте ред при храненето – поне две от храненията за деня трябва да бъдат достатъчно засищащи. Това са закуската и обядът. Започвайте със салата (от зеленчуци, без картофи, майонеза, сосове), след това основно ястие и накрая може да хапнете плод по избор. Причината за този ред е, че салата е обемна и съдържа фибри. Те създават чувство за ситост и докато стигнете до десерта ще сте се нахранили.

5.    Не слагайте целия хляб на трапезата – искате да изключите белия хляб от менюто си, но по навик го слагате на масата и си хапвате от него. Начинът да го замените с по-добри въглехидрати (картофи, ориз, бобови култури) е просто да не е пред очите ви. Едва ли ще успеете от раз да спрете да ядете хляб, но постепенното намаляване броя на филийките действа безотказно.

И накрая ще кажем нещо и за движението. Липсата на време не е оправдание да не се движите. Ще се изненадате колко много хора не правят нищо различно от ходене между две-три стаи, ходене до колата и от нея до вкъщи!
Нямате време за дълги комплекси от упражнения, но нищо не пречи да не ползвате асансьора, а да се качвате по стълбите. Почивните дни са идеалното време за движение – почистване, пазаруване, разходка и т.н.

related

Любопитно 7699171744826605836

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item