stoineff

Търсят Жоро Главата за убийството на Митко Лудия

Полицията в Пловдив търси истината за смъртта на 38-годишния Димитър Стоянов.

 Той беше убит снощи на входа на кооперацията, в която живеел. Според информация на bTV съпругата на застреляния - Роси Черногорова, е казала на полицията, че е разпознала на местопрестъплението Георги Славов, по-известен като Жоро Главата. Опожарената кола, която снощи беше открита в гората, в близост до кооперацията на убития, е именно на Георги Славов.

жоро главата

Криминалисти извършиха втори оглед на мястото на произшествието, претърсена бе и гората за наличие на гилзи и евентуално захвърлено оръжие. Официално няма съобщени версии за убийството. Проверява се дали екзекуцията не е свързана с бизнеса на заложната къща на убития, търсят се и финансови и лични подбуди.

Жоро Главата е син на взривения сикаджийски бос Стоил Славов.

Бизнесът му - строителство и горива


Освен петролния бизнес Жоро Главата наследи от баща си Стоил и хотел в Слънчев бряг. Запознати твърдят, че Георги Славов върти няколко магазина в София, имал и сериозна строителна фирма.

Според информационната система "Дакси" Жоро Главата има собственост в 5 фирми - "Джи Ем ойл" ООД, "СС - Контакт" ООД, ЕТ "Сова - Георги Славов" , "Василев ойл" ЕООД, "Унитурс" АД. Предметът на дейност на 3 от дружествата, в които е собственик, е производство и търговия с петролни продукти. на СС - Контакт" ООД се занимава според "Дакси" с търговия с хранителни стоки. В него Главата е съдружник с майка си Вера, ксоято основно движи семейния бизнес.
Бащата на Георги почнал кариерата си в бившето УБО. Бил личен шофьор и охрана на дългогодишния шеф на съветниците на Тодор Живков проф. Нико Яхиел. Стоил Славов тръгнал от някогашната групировка "Аякс" и си извоювал водещи позиции в мениджмънта на "Интергруп енд партнърс" и "Интерпетролеум енд партнърс". Във всички фирмени документи името му стои до Красимир Маринов-Маргина, Румен Николов-Пашата, Дмитрий Минев-Руснака и Младен Михалев-Маджо.

Говори се, че именно Славов е мозъкът на схемите за търговията с петролни продукти, донесли внушителни печалби на групировката в началото на 90-те. Той имал висок авторитет в сенчестите среди. Дори кражбата на луксозния мерцедес на съпругата му в столичния кв. Люлин преди 11 г. доведе до напрежение сред групировките. Проходил в бизнеса чрез търговия с коли.

Славов не се забърквал в скандали, като изключим сбивания от ранната му младост. Като шеф на СИК Стоил Славов е бил арестуван в Шумен за 24 ч заради побой на шуменския бизнесмен Петър Петров-Ретрото.

За близо 14 г. по върховете на СИК Стоил Славов има участие в 18 фирми. С Маргина, Пашата, Руснака, Венци Стефанов, Маджо и Милчо Бонев-Бай Миле са в съвета на директорите на "Интергруп".

Има фирми в Бургас за търговия с петролни продукти, бил е съдружник с хазартния бос Валтер Папазки, върти бизнес с газ в Стара Загора.

На 19 януари 2004 г., когато синът му е 20-годишен, Стоил Славов и трима негови гардове бяха взривени в асансьора на сградата на бул. "Джеймс Баучър" в кв. Лозенец в София. Бомбата е задействана дистанционно.



related

Регионални 8355900761222452683

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item