stoineff

Турнир по борба „Дейвид Шулц”. Иво Ангелов е сред фаворитите

Новини от Чикаго. 


Днес стартира 17-ия международен турнир по борба „Дейвид Шулц”

За 17-ти пореден път ще стартира международния турнир по борба “Дейвид Шулц”, в Олимпийския тренировъчен център на Колорадо Спрингс. Състезанието се провежда в памет на олимпийския шампион от Атланта 1996 – Дейвид Шулц. Първи на тепиха да премерят сили в жестоката конкуренция, от 17-сет държави участнички, ще излязат класиците.

Турнир по борба „Дейвид Шулц”. Иво Ангелов е сред фаворитите

Те вече проведоха лагер в олимпийския център и взеха участие в схватките на Отбора на света срещу САЩ. В три категории националния отбор ще бъде представен с по двама състезатели. В категория до 59-килограма България има двама големи фаворити за първото място – Иво Ангелов и Александър Костадинов. При 75-килограмовите ще бъдем представени от Илиян Георгиев и Явор Янакиев. Отново двама доказани български борци при 98-килограмовите – Владислав Методиев и Елис Гури. Бесарабският българин Константин Стас загатна, че се намира в страхотна форма с бързата си победа с туш над Дейвид Скот. Световният и европейски шампион – Христо Маринов, е единственият българин при 85-килограмовите, а при най-тежките – борецът на СК Борба “Миньор” (Перник) – Любомир Димитров. Старши треньор на четата е двукратният олимпийски шампион Армен Назарян, а негов асистент Милчо Радуловски.

Националния отбор по свободна борба и жените също пристигнаха в Колорадо Спрингс и са в очакване на борбите. Свободняците са в състав Кирил Терзиев, Мехмед Фераим, Борислав Новачков, Георги Иванов и Михаил Ганев. Водени са от олимпийския шампион Валентин Райчев. Дамският ни тим е в състав: Елица Янкова, Евелина Николова, Мими Христова, Джанан Манолова и Даяна Иванова с треньор Петър Касабов. Ще имаме представител и сред реферите на турнира – Димитър Чифудов.

Надпреварата в девета зала на Олимпийския център обещава да бъде много оспорвана, след като борци от водещите сили в света потвърдиха участие. За турнира с най-силните си отбори са дошли Русия, Украйна, Канада, Япония, Казахстан, Монголия, Словакия, Аржентина и Израел. Най-добрите щатски борци също са в списъка, както и много състезатели от цяла Амерка.

Билетите са на символични цени, като сумите отиват за благотворителна фондация “Дейвид Шулц”. Цените са фиксирани за десет долара за ден, петнайсет за два дни и по двайсет долара за целия турнир.

related

Спортни новини 6289591732851664250

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item