stoineff

Райфъла е поръчал убийството на Аргир Гяуров

Райфъла е поискал убийство с нож на мениджъра на частната клиника „Хипоталамус“, Аргир Гяуров, защото са били конкуренти и между тях се е появила нетърпимост.

 Също така той е поръчал палежа на най-малко 7 коли, 4 от които са на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов. Причината също е, че между тях е имало влошени бизнес отношения, довели до нетърпимост.
„Атанас Червенков - Райфъла се е крил няколко дни като е направил няколко обиколки“, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Бил е арестуван накрая у роднини. Опитал се да скочи от терасата от 1 етаж, но е бил заловен от полицаите.

Поръчител на всички тези престъпления е Райфъла. Той е давал поръчката на Веселин Загорски от Пловдив, който също е арестуван. Той е криминално проявен и осъждан. Загорски е прехвърли „поръчката“ на още 4 лица, които също са задържани.

За убийството на Аргир Гяуров Райфъла е обещал 20 000 лева. Но понеже престъплението не е довършено, са били платени само 10 000 лева.

„Покрай поръчаните и запалени 7 коли са изгорели още 3 коли на нямащи нищо общо със ситуацията граждани“, съобщи директорът на полицията в Пловдив Пламен Узунов.

Шефът на Окръжна прокуратура в Пловдив Румен Попов допълни, че събраните доказателства са пълни, направени са самопризнания, има и свидетели, които дават показания за извършените престъпления.

Подпалената кола на бившата сътрудничка на Райфъла Хараланова, която беше нарочена за отвличане, е също дело на Райфъла, но тя е запалена по лични мотиви и причини. Тепърва ще се събират още доказателства, за да се установи дали Райфъла и хората, гравитиращи около него, са действали като организирана престъпна група и дали тези хора се приемали да изпълняват и други мокри поръчки. Средно един палеж е струвал между 2000 и 4000 лева.

„Нивото на бандитите в Пловдив и областта падна. Вече ги няма онези "джентълмени", с които при залавяне можеш да се разбереш. Заловените по случая са младежи на много ниско интелектуално ниво, които са готови за малко средства да убият човек", коментира окръжният прокурор Румен Попов. Той даде пример с опита за убийство на Аргир Гяуров, при който единият от извършителите е избягал от страх, а другият бързо и методично е забивал десетки удари в гърдите на управителя, но в бързината не е могъл да нанесе смъртоносния удар.

related

Пловдив 6301840876170528057

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item