stoineff

Над 3 часа режат ламарини и преливат фициологичен разтвор на момиче пострадало при катастрофа

7 души са тежко ранени в брутална катастрофа на Е-80, станала малко след 15.30 часа днес. 


При опит за двойно изпреварване два мерцедеса се удрят помежду си и в задминавания от тях ТИР, който се завъртял напречно на пътя, а двата леки автомобила се удрят още веднъж фронтално в каросерията му. От смачканите ламарини са изкарани 5-ма младежи и девойки по на 18-20 години и двама сръбски граждани на 58 и 30. Всички са откарани в хасковската болница, някои от тях в много тежко състояние, пише Хасково.нет.

Според читател на Марица.бг, свидетел на тежкия инцидент, поне 5 линейки са пристигнали спешно да окажат първа помощ на ранените.

 момиче пострадало при катастрофа



Повече от час три спасителни екипа на пожарната рязаха ламарини, за да извадят млада водачка на българския мерцедес. 

Влезлият в купето двигател бе заклещил краката й. Наложи се колата да бъде повдигана от Пътна помощ, докато огнеборците режат метала, а спешните медицински екипи държат банки с физиологичен разтвор, за да поддържат жизнените функции на девойката. Освен солидна кръвозагуба, момичето бе и в тежък травматичен шок.

момиче пострадало при катастрофа

Вследствие на застаналия напречно на пътя тир и разпилените на десетки метри автомобилни части, пътят бе затворен в двете посоки. Над 5-километрова опашка от леки и товарни автомобили чака от часове платното да бъде освободено. Полицейски патрулки отбиват движението по обходни маршрути.

момиче пострадало при катастрофа

Тежката катастрофа бе шокирала и много от пътуващите, като някои от тях станали непосредствени очевидци на месомелачката.

 Според асеновградчаните Петко и Вълка Пашкулови, причината за инцидента било изпреварване, предприето от непосредствено движещите се пред тях два черни мерцедеса. Първият бил с кърджалийска регистрация и впоследствие станало ясно, че в него са пътували 4 девойки и едно момче. Колата тръгнала да изпреварва тир с пловдивска регистрация, но „май без да даде мигач“. В този момент обаче отзад тръгнал да задминава и сръбски мерцедес, управляван от 58-годишния Воислав. Очевидно сърбинът е бил набрал повечко, защото за секунди наближил кърджалийци и ги ударил в задната част. Предната кола пък загубила контрол и се забила в задницата на тира. „За пръв път виждам такъв откат на тир, все едно подскочи“, каза потресената Вълка. Тежката машина се завъртяла около оста си, а в този момент двете леки коли се забили челно в корпуса й. После изскочили вляво от пътя.

Петко и други пътуващи незабавно спрели и тръгнали да оказват помощ на потърпевшите. Изкарали пищящи 3 девойки и едно момче, някои от които в тежко състояние. Не успели само с водачката, която била заклещена. После извадили 58-годишния сърбин, заедно с 30-годишната му съпруга Елена. В сръбската кола имало и трети човек, но той не бил пострадал.

Към момента за състоянието на ранените се знае малко. Една девойка на 18 години е с натрошен таз. 20-годишният Омур пък е със счупени крайници. Останалите тепърва минават изследвания, като най-жестоко пострадалата водачка преди минути бе откарана в Спешното и състоянието й е неясно.

Е-80 засега остава затворен, тепърва ще се изясняват точните причини за катастрофата.

Вижте още: http://www.inter-view.info/2011/04/blog-post.html

related

новини бг 3485647672013310357

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item