stoineff

Адска катастрофа със 7 ранени на път Е - 80

7 души са тежко ранени в брутална катастрофа на Е-80, станала малко след 15.30 часа днес. 


При опит за двойно изпреварване два мерцедеса се удрят помежду си и в задминавания от тях ТИР, който се завъртял напречно на пътя, а двата леки автомобила се удрят още веднъж фронтално в каросерията му. От смачканите ламарини са изкарани 5-ма младежи и девойки по на 18-20 години и двама сръбски граждани на 58 и 30. Всички са откарани в хасковската болница, някои от тях в много тежко състояние, пише Хасково.нет.

Според читател на Марица.бг, свидетел на тежкия инцидент, поне 5 линейки са пристигнали спешно да окажат първа помощ на ранените.

катастрофа


Повече от час три спасителни екипа на пожарната рязаха ламарини, за да изкарат млада водачка на българския мерцедес. Влезлият в купето двигател бе заклещил краката й. Наложи се колата да бъде повдигана от Пътна помощ, докато огнеборците режат метала, а спешните медицински екипи държат банки с физиологичен разтвор, за да поддържат жизнените функции на девойката. Освен солидна кръвозагуба, момичето бе и в тежък травматичен шок.

Вследствие на застаналия напречно на пътя тир и разпилените на десетки метри автомобилни части, пътят бе затворен в двете посоки. Над 5-километрова опашка от леки и товарни автомобили чака от часове платното да бъде освободено. Полицейски патрулки отбиват движението по обходни маршрути.

Тежката катастрофа бе шокирала и много от пътуващите, като някои от тях станали непосредствени очевидци на месомелачката. Според асеновградчаните Петко и Вълка Пашкулови, причината за инцидента било изпреварване, предприето от непосредствено движещите се пред тях два черни мерцедеса. Първият бил с кърджалийска регистрация и впоследствие станало ясно, че в него са пътували 4 девойки и едно момче. Колата тръгнала да изпреварва тир с пловдивска регистрация, но „май без да даде мигач“. В този момент обаче отзад тръгнал да задминава и сръбски мерцедес, управляван от 58-годишния Воислав. Очевидно сърбинът е бил набрал повечко, защото за секунди наближил кърджалийци и ги ударил в задната част. Предната кола пък загубила контрол и се забила в задницата на тира. „За пръв път виждам такъв откат на тир, все едно подскочи“, каза потресената Вълка. Тежката машина се завъртяла около оста си, а в този момент двете леки коли се забили челно в корпуса й. После изскочили вляво от пътя.

Петко и други пътуващи незабавно спрели и тръгнали да оказват помощ на потърпевшите. Изкарали пищящи 3 девойки и едно момче, някои от които в тежко състояние. Не успели само с водачката, която била заклещена. После извадили 58-годишния сърбин, заедно с 30-годишната му съпруга Елена. В сръбската кола имало и трети човек, но той не бил пострадал.

Към момента за състоянието на ранените се знае малко. Една девойка на 18 години е с натрошен таз. 20-годишният Омур пък е със счупени крайници. Останалите тепърва минават изследвания, като най-жестоко пострадалата водачка преди минути бе откарана в Спешното и състоянието й е неясно.

Е-80 засега остава затворен, тепърва ще се изясняват точните причини за катастрофата.

related

новини бг 4940544166448653487

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item