stoineff

Путин: Русия не се отказва от "Южен поток" , но...

"Русия може да насочи нов подводен газопровод към България, ако получи помощ от Европейския съюз.

 Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс, след разговорите си в Будапеща с унгарския премиер Виктор Орбан.


Русия не се отказа от проекта "Южен поток", на Москва не й бе позволено да го реализира и връщането към него в предишния му вид е невъзможно. Русия е готова да обсъжда с всички компании възможността за работа в рамките на "Турски поток", а ролята на Унгария като страна – транзитираща газ не е намаляла след спирането на проекта "Южен поток", каза Путин.

"За съжаление, както знаете, бяхме принудени да спрем проекта за газопровода "Южен поток", но аз вярвам, че онова, което сме създали заедно с унгарските си партньори, създаденото от нас дружество, може да се използва и в работата с нашите турски приятели по т.нар. "Турски поток". Тук има различни възможности и ние сме готови да ги обсъдим с всеки, който се интересува от съвместна работа", каза Путин след разговори с унгарския премиер Виктор Орбан, пише "Стандарт"

related

Свят 1853205062884765995

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item