stoineff

Разстрелян е един от най-яростните политически противници на Путин - Борис - Немцов

Видният руски опозиционер Борис Немцов е убит в Москва, съобщи Интерфакс.

 Председателят на опозиционната партия ПАРНАС бил застрелян с 4 куршума на Големия каменен мост. По него стреляли от преминаващ бял автомобил.
Немцов беше сред най-заклетите противници на президента Владимир Путин. Той неведнъж беше арестуван за участие в забранени от руските власти протести.

Борис Немцов е бивш вицепремиер на Русия. Той е един от създателите на партия "Съюз на десните сили". През 2008 г. беше кандидат за президент. Бил е депутат във Върховния съвет (парламента) на РСФСР.

От 1991 година е представител на президента на Руската Федерация в Нижни Новгород, след това е и първият губернатор на Нижегородска област (1991-1997). През 1993 година е избран за член на Съвета на Федерацията (горната палата на парламента) на Русия. Той е министър на горивата и енергетиката (24 април - 20 ноември 1997), първи заместник-председател (17 март 1997 - 28 април 1998) и вицепремиер (28 април - 28 август 1998) на правителството на Русия, оглавявано от Сергей Кириенко.От 2005 до 2006 година е съветник на президента на Украйна Виктор Юшченко.

Президентът на Русия Владимир Путин е бил незабавно информиран за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов в центъра на Москва, предаде агенция "Интерфакс". "Това жестоко убийство по всичко изглежда като поръчково и има изключително провокативен характер в навечерието на марша на опозицията на 1 март", е подчертал президентът, цитиран от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.


Председателят на руската опозиционна партия ПАРНАС и един от критиците на президента Владимир Путин беше застрелян с четири куршума в петък вечер (27 февруари) в Москва.

related

Свят 2218941919678621644

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item