stoineff

Ню Инглънд пейтриътс" спечели SuperBow lXLIX

Ню Инглънд пейтриътс" спечели SuperBow lXLIX след поредния впетачляващ мач на куотърбека Том Брейди, който влезе в историята на американския футбол.

"Патриотите" победиха с 28:24 миналогодишния шампион "Сиатъл сийхоукс" в мач, изпълнен с обрати и драма в заключителните минути.

В необичаен герой за новите шампиони се оказа дебютантът Малкълм Бътлър, който пресече пас на един ярд от крайната линия секунди преди края на срещата в Глендейл, Аризона, и по този начин предотврати поредния обрат в полза на "Сиатъл".


Брейди направи четири паса за тъчдаун и с 13 в кариерата изпревари легендата Джо Монтана по най-много тъчдаун пасове в мач за титлата в НФЛ. Той беше избран за най-полезен играч в мача след подавания за 328 ярда, но и допуснати два пресечени паса.

В своето осмо участие на SuperBowl "Ню Инглънд" спечели с тъчдауни във втората и последната четвърт.


Двубоят се превърна в контрастиращ спор между двата куотърбека Том Брейди и Ръсел Уилсън. Брейди залагаше на късите пасове, докато Уилсън на дългите, но и двамата имаха своите моменти на величие.

Все пак Брейди успя да подаде два тъчдаун паса повече и с това да донесе за четвърти път купата "Винс Ломбарди" във витрината на "Ню Инглънд" за последните 13 години.

"Пейтриътс" започна на много високо темпо и дълго време шампионите не успяваха въобще да играят в атака. Под диктовката на Брейди "патриотите" стигнаха до първия тъчдаун 9:47 минути преди края на втората четвърт, когато 11-метров пас стигна до Брандън Лафел.

Едва в този момент "Сиатъл" се събуди и започна да играе в своя си стил с разигравания по земя и дълги пасове на Ръсел Уилсън. Маршон Линч изравни, без отборът му да впечатли с нещо.

"Ню Инглънд" спечели драматичен Супербоул, а Том Брейди влезе в историята
Том Брейди (вдясно) се поздравява с Джулиан Еделман, който беше един от основните му партньори в улавянето на пасовете
Reuters

"Патриотите" отново започнаха да работят усърдно за следващите точки и те реализираха втория си тъчдаун за 1:29 секунди в рамките на последните две минути във втората четвърт след 22-ярдов пас към Роб Гронковски. И както изглеждаше, че ще се оттеглят с аванс на почивката, защитата им заспа.

Ръсел Уилсън започна да раздава дълги пасове и само за 31 секунди шампионите изравниха за 14:14 на почивката.

Третата четвърт беше изцяло за "Сиатъл", който обърна резултата в своя полза с един гол от игра и един тъчдаун след триярдов пас към Дъг Болдуин.

"Патриотите" не успяха да запишат точка цели 22 минути, но когато ножът опря до кокала десет минути преди края, се разиграха.

Брейди намери Дани Амендола 7:55 минути преди финала за 21:24. А победният тъчдаун дойде 2:02 минути преди края след пас към Джулиан Еделман.

"Сиатъл" имаше огромно за техните стандарти време, за да реализира задължителния победен тъчдаун и почти го направи. Един 33-ярдов пас почти се провали, но при падането си Джърмейн Кирси с жонглиране успя да я задържи във въздуха и да я улови на пет ярда от крайната линия. Това беше като дар свише в решителен момент.

Когато накрая оставаха около 26 секунди, "Патриотите" решиха да не спират времето с таймаут, а да защитават крайната линия, и то само за един ярд. И тогава се случи чудото - куотърбекът на "Сиатъл" Ръсел Уилсън предпочете да направи тъчдаун с пас, а не по земя. Бътлър обаче блокира перфектно подаването към Рикардо Локет.

SuperBow lXLIX

"Направих отиграване, което целеше да помогна на отбора да победи. Работих здраво на тренировка и просто исках да помогна на съотборниците си", каза Бътлър, който е за първа година в НФЛ.

Две наказания, едно сбиване, едно изгонване на Брус Ървин от "Сийхуокс" плюс ще малко загуба на време сложиха край на двубоя. Загубата сложи и край на надеждите на "Сиатъл" да се превърне в първия отбор след "Ню Инглънд" с две поредни титли.

Вижте още: http://www.superbowlwinner.net/2015/02/who-won-super-bowl.html

related

SuperBowl 4701898464801679318

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item