stoineff

5 начина да пътуваме безопасно в чужбина

5 начина да пътуваме безопасно в чужбина

Настъпва пролет, снеговете полека-лека отминават, а едновременно с това пътищата стават по-безопасни и се засилва желанието ни да пътуваме. Когато става дума за пътуване в чужбина, мнозина от нас избират носещия значително по-малко отговорности транспорт, състоящ се от автобуси, влакове и самолети. Но понякога, по една или друга причина, предпочитаме да го направим със собствения си автомобил, което например дава много повече възможности за превозване на различен багаж и за разглеждане на повече забележителности. Дали обаче сме подготвени за подобно нещо и какво точно трябва да знаем, преди да предприемем едно подобно пътуване?

● На първо място, разбира се, след добре уредените и валидни документи за самоличност и съответния запас от валута, идват документите на колата. Уверете се, че застраховките ви „Автокаско” и „Гражданска отговорност” имат покритие за чужбина.

● Проверете какво е задължителното оборудване, от което се нуждаете за колата си. Например във Франция отскоро е задължително да си носите дрегер. Добре ще е да минете и през автосервиз, за да се уверите, че тя е в изправност, както и че разполагате със специален авариен комплект, триъгълник, пожарогасител, резервна гума и светлоотразителна жилетка. Карта на района или GPS също няма да са ви излишни.

● В повечето европейски държави се шофира в дясната част на платното, но има изключения: Великобритания, Малта, Ирландия и Кипър.

● Запознайте се подробно с разпоредбите и правилата за шофиране в съответната държава. Ако носите очила с диоптър, в Швейцария и Испания е задължително да разполагате с резервни такива. В Испания не можете да шофирате по джапанки, а в Италия трябва да паркирате по посока на движението.

● В случай, че, не дай, Боже, претърпите ПТП, трябва да сте сигурни, че знаете номера, на който можете да се обадите. В повечето европейски страни той е 112. Но независимо дали пътувате в чужбина или в България, един от най-важните номера, с които трябва да разполагате, е този на Пътна помощ София, който е: 0888-427-485, 0878-22-30-37. Специалистите ще ви дадат съответната консултация и ще ви помогнат да се оправите с всеки възникнал проблем!

5 начина да пътуваме безопасно в чужбина


5 начина да пътуваме безопасно в чужбина



related

Технологии 2748586776613457256

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item