stoineff

Откриха вещите на Вероника в Янтра

Водолази извадиха от водите на Янтра край горнооряховското село Първомайци оръжието, с което е извършено престъплението, дамската чанта и телефона на момичето.

Убиецът на Вероника - 40-годишният Илиян Здравков сам показал на разследващите къде е хвърлил вещите, съобщава Нова телевизия. (Вижте повече)


Илиян Здравков работи в краварник в покрайнините на Горна Оряховица. Задържан е за 72 часа. Той е бил издирван, тъй като от 14 октомври миналата година има влязла в сила присъда „лишаване от свобода“ за четири години. Тогава Здравков е осъден за нападение и обир над 18-годишно момиче от Русе.

Задържаният за убийството на 23-годишната Вероника във Велико Търново е Илиян Здравков, на възраст между 40 и 50 г. Наскоро е излязъл от затвора, съден е за грабеж. Миналата година край гарата в Горна Оряховица той по идентичен начин нападна жена, тръгнала на гости при приятеля си. Взе й чантата с 400 лв.
Рецидивистът е направил самопризнания за убийството, удрял е Вероника с тесла, пише "24 часа"

Илиян работи в краварници в покрайнините на Горна Оряховица. Вечерта на 28 февруари отишъл до Търново да си търси работа като строител. Видял Вероника до жп гарата. Проследил я и я ударил в тила. Защо е продължил да я удря в лицето не е ясно. Взел чантата на студентката, в нея имало 70-80 лв..

В момента го разпитват в РПУ Горна Оряховица, няма още повдигнато обвинение.

Здравков е бил задържан тази нощ в района на гарата в Горна Оряховица

related

новини бг 4780097210741298714

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item