stoineff

Как влияят климатиците на нашето здраве?

климатици софия

Често си задаваме въпроса какво е влиянието на климатика върху нашето здраве. В тази публикация ще се опитаме да разбулим истината по този въпрос. За целта се свързахме с експертите от фирма "Пламен Дочев ООД" (климатици София), за да научим повече. Ето и отговорите на Най-често срещаните въпроси и още няколко малки тайни...

1. Мога ли да настина заради климатика?

Не. Вие можете да хванете настинка, само ако сте били в контакт с вирус, причиняващ настинка. Въпреки това неправилно използвания или поддържан климатик може да причини симптоми близки до настинка. Освен редовната поддръжка, при която чрез почистване на вътрешността на климатика се предпазва от появата на мухъл и бактерии, трябва да избягвате да настройвате климатика на твърде ниска температура при охлаждане.

2. Каква е здравословната температура в помещенията?

Според DIN стандарта, препоръчително е да не настройвате климатика под 25ºC при охлаждане и разлика между външната и вътрешната температура да не е повече от 6ºC. Например, ако навън е 32ºC, температурата в помещението, не трябва да е по-ниска от 26. По ниската температура намалява влажността в помещението, което изсушава мембраните в носа и гърлото - това причинява симптоми близки до настинка. Все пак в България често се срещат по-високи температури, така че е допустимо да настроите климатика с по-голяма температурна разлика. Имайте предвид, че е от значение, колко често се движите между по-студена и по-гореща среда.

3. Въздухът, подаван от климатика по-чист ли е от външния въздух?

Обикновените климатици, само циркулират въздуха в помещението. Някои модели климатици имат пречистващи филтри, които да почистват въздуха в помещението, така че при правилна поддръжка въздухът от климатика е по чист от външния въздух като цяло. Дали ще бъде по-чист от външния въздух зависи от много фактори, като например източника и интензитета на външните замърсявания (индустрия, трафик) и вътрешните (използването на химически почистващи материали, синтетични тъкани и др.).

4. Може ли използването на климатик да причини алергична реакция или друга болест?

Не. Правилно поддържаният и използван климатик не може да предизвика алергия или друго заболяване. Правилната поддръжка и почистване са необходими, тъй като някой вътрешни части на климатика редовно се овлажняват. Затова те трябва да се почистват, за да се избегне появяването на мухъл или бактерии, също както кухнята и банята трябва да се почистват редовно.

related

Технологии 3146136536564059983

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item