stoineff

Добро или лошо са климатиците за нашето здраве и околната среда?

 Климатиците и околната среда


Тази тема е продължение на статията от миналата седмица: “Как влияят климатиците на нашето здраве?", в която експертите от фирма "Пламен Дочев ООД", ни отговориха на някои от най-често срещаните въпроси и други малки тайни свързани с климатиците.

Ето ги и отговорите на въпросите които зададохме днес.

1.Може ли климатикът да причини течения в къщата?

Можете да инсталирате климатик и да контролирате въздушния поток както желаете. Ако температурата в момента и желаната температура са близки една до друга, модерните климатици работят в режим на готовност и вентилаторите работят на минимална скорост. С помоща на различните опции и настройки, теченията лесно могат да бъдат избегнати.

2. Уврежда ли климатикът озоновия слой поради фреон?

Не. От 2004, климатиците, използващи фреон са забранени за продажба в Европа. На практика всички климатици на пазара към момента използват хладилен агент, който не уврежда озоновия слой.

3. Мога ли да спя със включен климатик?
    Не е ли твърде шумен?

Това зависи от модела на климатика. На пазара има достатъчно климатици, които работят при 19 db(A) (ниво на звуково налягане), това е подобно на нивото на шума от слабо шумолящи листа и тихо дишане.

4. Трябва климатикът винаги да бъде "грозна кутия висяща на стената"?

Стенните тела са най-често използваните климатични тела, но съществуват и други модели. Например подовите тела могат да се инсталират близо да пода като радиатор или телата за открит таванен монтаж, като по този начин спестяват място на стената. Също има канални тела (тела за скрит таванен монтаж, които са напълно скрити - във окачен таван или техническо помещение и климатизираният въздух се разпределя до всички стаи чрез въздуховоди).

в следващата статия от поредицата ще ви разкажем малко повече за технологията на климатиците.


related

Технологии 312421020958603679

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item