stoineff

Версия: Конкурент е запалил умишлено пожара в Иганово

vzriv


Версия за намеса на конкуренция при взрива в Иганово плъзна из Сопот. 

"Няма как да се възпламени по друг начин пожарът, освен чрез човешка намеса. Знае се, че взривателите на противотанковите ракети стоят отделно от тях, в сандъци. Трябва да се поставят на носителите, за да се получи взрив. В склада няма ток, няма от къде да тръгне искра.
Взривателите имат много защити, дори да се изпуснат на земята, не може да гръмнат", коментира източник на БЛИЦ от ВМЗ Сопот, който е специалист именно в тази сфера.
Складът е строен някога изцяло от бетон за секретно поделение на Строителни войски. При взрива няма дори счупен прозорец. Времето на така наречения инцидент е избран умишлено, когато хората не са били на работа, за да не пострада никой. Много хора искат ВМЗ да го няма, очакваме разследващите да потвърдят версията за умишлено предизвикан взрив, каза още нашият източник.

Той добави, че двамата охранители са извън обсега на подозрение, въпреки че рутинно са разпитани и минават на детектор на лъжата. Предполага се, че човек на конкуренцията е влязъл, докато пазачите са били на вишките или са правили обход. СОТ-ът не се е задействал. Днес разследващите вече работят в Иганово. Разпитите на работниците и на хората, които са имали досег до площадката продължават.

Източник

related

новини бг 3316566372061471803

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item