stoineff

Сноудън: АНС събира наши интимни данни и голи снимки от мрежата

От първите разкрития на Едуард Сноудън за действията на американската Агенция за национална сигурност (АНС) вече изминаха почти две години. 

Въпреки това все още много от действията на разузнавателните служби са забулени в тайна. В интервю с американския комик Джон Оливър Сноудън изглежда успя да намери по-директен подход. Оливър смесва интервюто си с поредица от шеговити въпроси със сериозни и показва на Сноудън видео от улична анкета сред американци.

Оказва се, че повечето от тях не знаят кой е Сноудън или пък го бъркат с основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж. Хората не са и особено загрижени, когато Оливър им казва, че АНС събира личните им данни. Тогава комикът им казва, че това включва и най-интимните им снимки. Това вече променя нещата и същите анкетирани стават много по-ядосани за нарушението на личното им пространство.

"Това ли е границата за хората? Че могат да видят интимните ти части?" пита Оливър. "Не съм се сещал да използвам контекста на голите ви снимки", признава Сноудън. Той отново разказва как чрез програмата PRISM NSA може да се сдобива с интимните снимки (и всякаква друга информация) дори и на американските граждани, за които няма право да прави това. Необходимо е просто снимката да премине през чуждестранен сървър, за да може АНС да се сдобие с нея дори и получателят й да е отново на територията на САЩ.

"АНС има най-големите възможности за разузнаване, които сме виждали. Те казват, че не използват информацията срещу американски граждани. Това е донякъде вярно. Но истинският проблем е, че използват тези възможности, за да ни направят уязвими от тях. След това ни казват: "Въпреки че насочих пистолет срещу теб, няма да дръпна спусъка. Довери ми се", коментира Сноудън.

"Първоначално си мислех, че разкритията ми ще са поредната тридневна история и накрая всички ще забравят за това. Но когато видях реакциите на хората по света и приемането им, че това е проблем, се почувствах оправдан", допълва още той.

related

новини 3861129540405621257

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item