stoineff

Символи на трудолюбието


Днес, в много държави по света, се чества Деня на труда. Историята на празника датира още от 19 век, като се свързва с възникналите работнически протести, чиято цел е била зачитането на социалните права на хората. Така години по-късно, след множество протести и жертви, на 01-ви Май е обявено официалното признаване на 8 – часовия работен ден. По случай Деня на труда и международната работническа солидарност, виртуалната общност на Kaymu подбра някои от непреходните символи на труда.

Най-честите предмети символи на трудолюбието са тези посветени на различни видове животни. Ако някога получите като подарък един от тях, то може да бъде изтълкуван, като признание за качествата ви на трудолюбив човек.

Вол – едно от най-силните и величествени животни. В миналото хората са го използвали като средство за извършване на тежък земеделски труд, с който са се прехранвали. Може да подарите статуетка на някой, когото смятате за най-трудолюбив.

Кон – свещеното животно на прабългарите, с което са завладявали земи и са се придвижвали. До ден днешен животното е използвано за пренасяне на различни видове материали, с които както хората от миналото, така и някои хора от провинции и села се препитават.

Чук – един от най-старите социалистически символи на труда. Благодарение на неговата функционалност, ковачи и занаятчии са успявали да набавят средства за препитаването на семействата си.

Лопата, бел, мотика – когато не е имало хранителни магазини, а само ниви в чиято земя са били скрити благата, които слагаме на трапезите си, тогава тези пособия са били изключително важен елемент, чрез който народа е набавял продуктите си.

В днешният динамичен и дигитализиран свят бихме могли да кажем, че компютърът е съвременният символ на труда. Той е вещ, която е необходимост и чрез която половината свят се препитава. Сами можем да проследим еволюцията на символите на труда и да си извадим изводите.

related

празници 1446803019232998260

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item