stoineff

Санитарки изнудват брутално близки на болни

„Ти какво, да не си мислиш, че ще се цапам и ще сменям памперси на майчето ти безплатно, ей-така, за Бог да прости. Всичко на този свят се плаща, моето момиче. Като не щеш да се ръсиш за пари и бонбони, ще трябва да ми платиш по 2 лева на памперс. Няма да те излъжа, не бой се. Ще събирам мръсните памперси на бабата в една чанта, сама ще можеш да си ги преброиш колко са и колко пари ми дължиш”.


Санитарки изнудват близките на пациенти с такса „памперс”. За това пише „Телеграф”, позовавайки се на възмутени потърпевши, които са били принудени да плащат нерегламентираните суми в различни болници в страната. Най-големият рекет е при възрастните пациенти, които не могат да се обслужват сами. Цената за всяка смяна на пелени и бельо варира между 2 и 5 лв. в различните градове.
Роднини на болна жена останали втрещени от наглото отношение на санитарка в болница в Горна Оряховица. Трудно подвижната пациентка била настанена там със сърдечни проблеми. Тъй като не можела да бъде постоянно край нея, дъщерята на бабата помолила едната санитарка да я наглежда и ако се наложи да й смени памперса.

„Няма проблеми. Но да знаеш, че аз пуша цигари „Слим” и много обичам шоколадови бонбони „Пияна вишна”, ама от скъпите. Пък и на нощните смени ми трябват и 1-2 кафенца, за да не заспя, че съм много уморена”, отговорила болничната служителка.

На озадачения поглед срещу нея бялата престилка тросната пояснила. „Ти какво, да не си мислиш, че ще се цапам и ще сменям памперси на майчето ти безплатно, ей-така, за Бог да прости. Всичко на този свят се плаща, моето момиче. Като не щеш да се ръсиш за пари и бонбони, ще трябва да ми платиш по 2 лева на памперс. Няма да те излъжа, не бой се. Ще събирам мръсните памперси на бабата в една чанта, сама ще можеш да си ги преброиш колко са и колко пари ми дължиш”.

Управителят на болницата д-р Георги Вашков заяви, че не е запознат с подобни случаи на изнудване. „Ще бъда безкомпромисен, ще уволнявам всеки, който поиска пари или почерпка. Санитарки има под път и над път”, коментира той

related

новини бг 7729743083103355716

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item