stoineff

Внимание! SMS мож да счупи iPhon - а ви


Бъг, открит в операционната система на Apple, крашва съобщенията автоматично, когато определен текс е получен. Ако собственикът на айфона получи съответния текст, съдържащ микс от специфични думи и знаци, докато телефонът е заключен, бъгът също кара апарата да се рестартира.

Не е изненада, че съобщението е споделено много пъти в социалните мрежи, като хората се оплакват, че постоянно им е изпращано от приятели-недоброжелатели.

Съобщението съдържа английската дума Power (Сила) както и букви от арабската азбука и китайски йероглифи. Опасният есемес може да навреди на айфоните, само ако бъде изпратено от други айфони, съобщава 9to5Mac.

Проверка на сайта MacRumours е показала, че съобщението крашва всеки айфон, който работи под версията на iOS 8.3 и нагоре. „Запознати сме с проблема на iMessage, предизвикван от серия специфични Unicode-символи. Ще направим софтуерен ъпдейт, който да реши проблема”, казаха от Apple за MailOnline.

related

Технологии 781697303592042990

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item