stoineff

Санкциите на Русия удариха животновъдите


Санкциите, които Русия наложи, дадоха отражение в сектор "животновъдство". 

Това каза по време на блиц контрол министър-председателят Бойко Борисов. Той напомни, че са отпуснати средства според бюджета на всички животновъди и млекопроизводители.

"Направихме доста, за да ги компенсираме със средства. Паралелно с това, влизането на разни сирена, палмови масла, сухи млека, създаде конкуренция и то на не голяма част. Затова се наложиха някои кадрови промени в агенциите, където се извършва контролът. Когато се правят обществени поръчки, съм дал указания да се пише "По български държавен стандарт", обясни Борисов.

"За тютюнопроизводителите дадохме 105-107 млн. лева, защото знаем, че те не могат друго да правят. Никакви бездействия няма по тази тема - срещам се почти ежеседмично с животновъдите. Виждате Румъния как от 24% слезе на 20%, каквото е ДДС-то в България. Едва сега дойдоха на нашите нива и то само в ДДС", посочи Бойко Борисов.

Прочети цялата статия тук: http://www.cross.bg/borisov-sredstva-boiiko-1468020.html#ixzz3bzplySwe

related

Политика 1810585969707785001

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item