stoineff

Можем ли да печелим от интернет продажбата на авточасти втора ръка

avtochasti-vtora-ruka



Име един американски бизнес, чийто успех е доста примамлив за българите. Мисълта, че и ние бихме могли да припечелим от него, звучи доста приятно, още повече, защото е по силите на всеки. Става дума за търговията на стари части на автомобили, която се осъществява по интернет. Гуми, джанти, стартери и т.н., хората, които разбират от този занаят, могат да продадат всичко, независимо, че е втора употреба. Този начин на покупко-продажба е и доста лесен, понеже се осъществява много по-бързо. По тази причина, този бизнес би бил много успешен и в България, имайки предвид времето, което обикновено е необходимо на хората да обиколят автоморгите, в търсене на нужната част.


Това, че „пазарите” в онлайн автоморга не трябва да ви притеснява. Нещата се случват на един и същи принцип – стоките трябва да са в наличност, да са качествени и сортирани, за улеснение на клиентите. Все пак, въпреки че се спествява доста време, никой не обича да се рови безнадеждно в сайта, без да намира това, което търси. Останалите тънкости при продажбата на гуми, джанти, чистачки, задници, предници, стартери, акумулатори и т.н., ще разгледаме сега.


Най-напред, разбира се, трябва да имате или намерите части за продан. Не всеки разполага със стар автомобил, който не използва, така че ако не сте от тези късметлии, може да попитате познати и приятели, на които не им се занимава с тях. Колкото повече части, толкова по-добре за вас – по-голяма популярност на сайта ви, повече посетители, по-голям шанс за продажба на цена, която ще удовлетвори и вас, и клиента. Има една тактика, която също ще ви помогне да се развиете бързо – специализирането в продажбата на само един артикул, например части за стартери или самите тях. Хубаво е да познавате много добре съответната част, за да информирате и отговаря на въпроси.


Интересното е, че има хора дотолкова вглабени в този бизнес, че стига да имат възможност си купуват стар автомобил само, за да го разглобят и да продадат частите му.


За да сте успешен онлайн търговец за стари авточасти, е изключително важно да представите продукта много добре. Това е ключов момент в интернет, тъй като човек не може да го докосне и разгледа подробно. От вас зависи да му предоставите необходимата информация и да го убедите да купи съответната част. Почистете я, направете хубави и ясни снимки. Задължително се осведомене от каква марка кола е частта и къде може да намери приложение. Ако може да се ползва от повече марки, то броят на купувачите също ще е по-голям. В случай, че разполагате с по-рядка част, също може да изкарате добри пари.


Хубаво е, че преди вас, доста хора са създали свои сайтове и страници за продажба на стартери, двигатели, джанти, брони и други втора ръка. Така, може да стравните цените и да предложите най-добрата. Стига да знаете какво правите, ще имате успешен бизнес. Не бързайте, опитайте и не се отказвайте. Всяко начало е трудно, но ако проявите необходимото търпение и спазите съветите ни, без съмнение ще постигнете добри резултати.


related

Онлайн бизнес 416221106531436457

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item