stoineff

Как да разберем дали ни подслушват у дома или в офиса?


Един много интересен въпрос. Първо трябва обаче да отговорим на това кой има интерес да ни подслушва. Ами вариантите са наистина много. Чуваме много случаи в САЩ за това как ЦРУ подслушва хора, много завистливи хора биха поставили подслушвател във вашия дом. Ако сте собственик на бизнес, конкуренцията може да реши да ви подслушва, за да успее да ви надскочи. Все неща, които не са във вашия интерес. Същите рискове важат и в офиса. Благодарение на SPY.BG ще разберем как да разберем какво се случва наистина?
1. Сканирайте с устройство за откриване на скрити камери и подслушватели ( детектор за бръмбари ). Това е най-сигурният и ефективен вариант. Сканират се възможно най-много честоти. Уредът разполага със звукова и визуална индикация, за да знаете дали има проблем и дали сте се насочили в правилната посока. С подобно устройство се работи много лесно. Ето няколко насоки.

След като се сдобиете с устройството трябва да направите сканиране. Вземете уреда и първо го наведете надолу, за да сканирате ниската част на стаята. След като обходите периметърът, вдигнете детектора на височината на гърдите си и го насочете напред, отново обходете цялата зона. Финалната права е да сканираме високите части – тавана, горните части на мебелите, стените. Бъдете внимателни и не претупвайте работата. Няма да ви отнеме много време.
Ето още няколко съвета за откриване на подслушвателни и други шпионски устройства.
2. Правете редовен мониторинг на инвентара. Винаги трябва да знаете с какви вещи разполагате в дома или офиса и да следите дали всичко си е на мястото. Добре е да познавате и най-малките подробности. Ако нещо изчезне или бъде подменено, направете подробно претърсване. Подслушвателните устройства често се слагат по мебелите, на компютрите, на телефоните. Огледайте добре.       
Издават ли подслушвателните устройства звуци? По принцип не, или поне най-добрите. Няма лошо да се ослушате и да огледате дали някъде свети нещо. Добре е да направите това вечер на тъмно, за да е сигурно, че ще откриете нещо, ако има такова.
Най-важната характеристика е вниманието и ангажираността ви. Бъдете ли нащрек, то вероятността за успех е доста голяма.
3. Как да открием вградени камери и добре скрити камери? Скритите камери стават все по-популярни и по функционални. Доста от тях са дегизирани като предмети или пък са толкова малки и лесни за вграждане, че няма на къде. Трябва да потърсите миниатюрни отвори в предметите и интериора като цяло. Най-добре е да вземете лупа и да преглеждате наред. Бъдете бавни и внимателни. Ако някъде откриете някаква дупчица, то най-добре е да вземете един фенер и да светнете вътре в нея, най-добре когато е тъмно. Ако вътре има обектив на камера, макар и много малък, то най-вероятно той ще проблесне.



Това са основните неща, които трябва да следвате,за  да се подсигурите. Надяваме се вече знаете как да проверите дали ви подслушват и наблюдават! 

related

Технологии 5369750057898688481

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item