stoineff

Подслушвателни устройства, иновативни уреди за интелигентен шпионаж

podslushvatelni-ustroistva

През януари 2006-та година, беше обявен и разобличен британски шпионин, който действал на територията на Русия. В съвремието методите на подобни агенти, обикновено е да поддържат самоличността на „камък“ или външна визия, с която по нищо да не показват своите емоции и чувства. От друга страна тези наети агенти, се славят с изключителните си маскировачни пособления, които служат за различни методи и изпозват различни подслушвателни устройства за шпиониране. А ето някои от откритите до този момент:

1. Шпионски набор „ракетно палче“. Подобно на пренасянето на наркотици, това пособление било пренасяно от агентите в недостижимите за човешко око места. Трудно е да се каже, че чувството да притежаваш у себе си такова нещо, което съхранява хладно оръжие, е от най-приятните, ала когато смъртта идва по петите ти, определено това е най-лесния начин да съхраниш нещо съвсем тайно. Положителното е, че този комплект се е използвал през 60та година.

2. Шпионски очила. Обикновени очила, едва ли по нещо те биха се отличили от обикновените слънчеви очила. Вероятно мнозина от вас ще си спомнят за филмите и капсулата с отрова, която бързо се доставя, за да може човек да се самоубие чрез нея, безболезнено и без мъки. Съдържанието на тези очила, притежават една от най-силната отрова- цианид. Споменаването на тези предмети станало през далечната 70та година. Шпионинът трябвало да бъде подготвен за всяка една ситуация, включително и за отнемане на собствения си живот, ако ситуацията го налага.

3. Шпионско оръжие. Стрелба с пистолет, чието съдържание е циановодородна киселина. Това е шпиоснко оръжие, което било използвано, за да бъдат премахвани членове на украинското националистичено движение Лев Ребет и Стефан Бандера през 50-те години. Пистолетът може лесно да бъде скрит в навит вестник, като от него могат да се изстрелват взривни капсули в лицето на жертвата. Смъртоносните капсули имали за цел да спрат сърдечната дейност.

4. Шпиоснко оръжие- пистолет. Замаскиран, при това в лула за пушене. Той бил намерил по-широкото си приложение по времето на Втората Световна война, като се използвал от специалните части на британските войски. Отличителната черта на тези пистолети е, че те изстрелват малки по размери патрони. Насочени на близко разстояние, това оръжие би могло да убие човек.

5. Часовник с камера за шпионаж. Производителят на това чудо е Steineck. Това устройство се е зародило в Германия. С тази камера шпионин, вие бихте могли да направите снимка, докато се преструвате, че търсите път сред тъплата. Снимки, както се казва, направени на случаен принцип, без да е необходимо да мислите. 

related

Технологии 3548704626612267104

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item