stoineff

Адско земетресение още днес, може да промени облика на Земята.


Страховитата прогноза на атомния инженер от ирански произход Мехран Каше за земетресение в Южна Америка, което ще е нещо невиждано с магнитут 10 и повече и ще раздели двете Америки е за днес, 17 октомври, както БЛИЦ вече писа. Дали обаче това ще се сбъдне, след като иранецът си остави вратичка и посочи, че бедствието може да стане във всеки един ден от днес до есента на 2016 година, предстои да видим.
„Южноамериканският континент ще даде началото на гигантския трус, който там може да достигне 10-16 бала, в Северна Америка обаче то ще е двойно по-силно”, прогнозира ядреният експерт. Последица от природния катаклизъм ще е разделянето на континентите, което ще промени Земята завинаги.

Според Каше, до мегатрусът ще има поредица от по-малки в района на Южна Америка. Затова днес с особен интерес следим случващото се в сферата на сеизмичната активност в този район. Данните на Европейския сеизмологичен център показват, че за последните 24 часа по западния бряг на Южно Америка има регистрирани 5 труса, като най-слабият е 4.1, а най-силен е последният-5.8 по скалата на Рихтер.

Той стана малко след 14 часа и 30 минути в северната част на Аржентина, като магнитутът му е обявен от различните сеизмологични центрове от 5.8 до 6.0 по скалата на Рихтер. Дълбочината на труса е 17.9 километра, а района му на 24 километра южно от град Ел Галпон.

Точно на разлома между двете Америки пък снощи е имало два почти един след друг труса - от 4.5 и 4.7 по Рихтер. Разбира се, това все още не е доказателство за предстоящ мегатрус, но именно такива средни и малко по-високи от средните земетресения бяха посочени от Каше като нещо невидяно досега и първи признак за бедствието. Продължаваме да следим ситуацията в района и ще информираме за всяка промяна.

„Южноамериканският континент ще даде началото на гигантския трус, който там може да достигне 10-16 бала, в Северна Америка обаче то ще е двойно по-силно”, прогнозира ядреният физик. Последица от природния катаклизъм ще е разделянето на континентите, което ще промени Земята завинаги.

Основните доказателства според Каше са свързани с поредица от земни трусове от последните дни. „Това, което наблюдаваме през последните седем дни, не е наблюдавано никога досега”, твърди иранецът.

related

новини 3904637371255107089

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item