stoineff

За границата на България от едно ченге


От пощата:

Няма такава тиня като в Странджа. Рядка, лепи се за всичко и попива в кубинките така, че все едно си без тях. Вятърът в Странджа докарва мъгла, което е природен феномен поне за мен. Като ме карат по така наречените „пътища“ към държавната граница, първо ми опадат камъните в бъбреците, после окапва ходовата част на „Роувърите“, а като няма джипове, пеша в тинята по 10-15 километра. В дъжд и сняг, в пек и кал, при това понякога в едната посока. И като ми излязат 50 бежанци, какво да ги правя, като всеки от тях мисли, че е поканен на отрупана с блага трапеза от Ангела Меркел и аз съм длъжен да не им преча на придвижването до Германия въпреки, че по закон като не спрат когато им заповядам, трябва да ги направя на решето всичите на секундата, щом са в граничната зона и не изпълняват разпорежданията на патрула?

За змиите „странджански“ има екстри – специален инструктаж. Понеже имало много пепелянки, които ставали агресивни лятото, трябвало да ги познаваме и като ни ухапят, да запомним каква е змията, за да ни инжектират подходящият серум. За целта, не трябвало да стоим в палатките и да водим наблюдение, а да ходим по браздата, където срещата с влечугите била най-малко вероятна. А тя браздата е една вадичка, като такава за засаждане на картофи. Само дето е направена с малко по-голям плуг, с който се изкореняват лозя. Турците въобще не ги вълнува какво минава през същата браздата и в двете посоки, ама въобще. Но ще им дадат 3 милиарда евра от Европа, за да пазят тая същата Европа.
Трябва да си много сдухан „брюкселски“ канцеларски плъх, за да повярваш на тази красива лъжа на Ердоган I Великолепний. С 3 милиарда за нас и гърците, един бежанец няма да мине, ако се направи 3 ката ограда от Черно море до Бяло море. Ама кой да ги поиска? Ще натоварим бюджета на ЕС и ще ни плюят преди избори. Но кой ли ме слуша мен ченгето, което вече 2 години ходи командировки до Болярово и Елхово, като ме сочат мен и тези 3-ма колеги с пръст всякакви за това, че 130 бежанци били намерени на „женския“ пазар в София.

related

новини бг 9125883438886778733

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item