stoineff

Очакват се големи отстъпки на цените в българските хотели през 2016 г.

Очакват се големи отстъпки на цените в българските хотели през 2016 г.


Оферти за хотели с отстъпка


Офертите за големи отстъпки, ваучери за почивка в луксозни хотели, круизи, СПА ваканции набират все по – голяма скорост.

 Събитията в края на 2015 г. и началото на 2016 г. обещават силен туристически сезон в България. Първо влошаването на отношенията между Турция и Русия доведе до отдръпването на милиони туристи от нашата съседка, като част от тях вече започват да търсят изгодни оферти за ваканции и почивки по нашите хотели и курорти. Успоредно с това настоящият конфликт и блокадите на гръцката граница кара все повече нашенци да преосмислят отпуските и почивките си и да останат в България. През 2015 г. над 100 000 българи са почивали в Гърция само за Великденските празници, като на граничния пункт „Кулата” – „Промахон” са преминали над 35 000 МПС с български туристи.

Тези факти и заявките на зам.-министърът на туризма Бранимир Ботев, туризмът да се превърне във водещ отрасъл до 2020 г. и да формират 18 % от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната дават сериозна заявка за устойчивостта на икономиката и туристическите услуги.

Хотелиерите по родното Черноморие, които въпреки горещото и слънчево лято миналата година се оплакаха от липса на туристи подготвят туристическия сезон пакетните цени и офертите за това лято. Очаква се цените да са далеч по – добри и качеството на предлаганите услуги да бъде по – високо. Така нашите хотелиери се надяват не само да задържат очакваните това лято туристи, но и да привлекат нови.

В условията на сигурност и устойчивост се забелязва ръст и на сайтовете предлагащи оферти и ваучери за отстъпка на почвите в хотелите и къщите за гости. Сред множеството услуги се открояват тези, които позволяват да бъдат сравнявани различните оферти като например сайта http://hotelibulgaria.com, където са събрани различни оферти от хотелите в България и лесно можете да сравните цените и предлаганото качество, като това предполага, че ще успеете да изберете най – добрата оферта за вашата страхотна ваканция.

Сайтове като горния подпомагат много както потребителите така и самите хотели. Защо?

 Когато хотела иска да планира и запълни капацитета си по – рано, да организира пълняемостта и функциалността по – рано той прави пакетни по-ниски цени за различни групи. Например: В слабия сезон през лятото от 01.06 до 30. 06 вместо хотела да бъде празен се организират пакетни цени за ученици (зелени училища, лагери и други), които да почиват в хотела както беше модерно да се казва в СОЦ – а „на смени”. Така хотела може да предложи по ниска средна цена, защото е по – пълен и може да работи по-ефективно. Както се сещате сайтовете за групови оферти пък дават възможност на хотелите да продадат максимално висок брой ваучери. Така хората ползващи услугата я получават на по – ниска цена и с по – високо качество, а хотелиерите реализират печалби.

Туристическият сезон 2016 г. се очертава да бъде силен. Дали българските хотели ще успеят да задоволят капризите на очакваните руски туристи. Дали ще дадат комфорта и ще задържат българските това предстои да разберем много скоро.



related

туризъм 5419857724831343314

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item