stoineff

Ердоган не е съгласен с прекратяването на огърня в Сирия

Ердоган не е съгласен с прекратяването на огърня в Сирия

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган остро разкритикува съвместното споразумение на Русия и САЩ за прекратяването на огъня в Сирия. Това пише агенция Haber Turk.

В свое изявление в Анкара турският лидер е определил споразумението като цяло като положително, но нееднозначно. По думите му, турското ръководство смята редица кюрдски обединения, сражаващи се против терористие в Сирия – по-специално „Демократическия съюз” (PYD), „Отрядите за народна самоотбрана” (YPG) и Кюрдската работническа партия (ПКК) – за терористични, наред с групировките „Ислямска държава” и „Ал Кайда”. И по този въпрос Анкара се разминава с Москва и Вашингтон, подчертава Ердоган.

Според него, режимът за прекратяване на огъня не трябва да се разпространява върху гореспоменатите обединения на кюрдите. „Това е въпрос на оцеляване за Турция. Всичко е в ръцете на нашите съюзници, те трябва да видят, че се намират на кръстопът, аз не знам по колко по-ясен начин да кажа, че PYD и YPG също трябва да са извън сферата на действие на режима за прекратяване на огъня”, настоява лидерът на Турция.

related

Политика 2868122950834926136

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item