stoineff

Видове плугове, които фермерите използват най-често


Плуговете се използват за обработка на почвата, като я правят по-рохка. Също така, те са необходими, за да се повиши количеството на водата, което почвата може да поеме, както и за унищожаване на всякакви плевели. Принципа на работа на плуговете е сравнително прост. Те орат, като преобръщат почвата и я подготвя за сеитба.

Видове плугове

1.      Плугове с гребло

Тяхната основна функция е да прорязват и преобръщат почвата. Именно поради тази причина са и изработени във формата на гребло. Идеята на този плуг е да ни увери, че няма почва, която да не може да бъде преобърната. В общия случай, земеделците обработват почва, която преди това е била засята с хранителни култури като зърно, пшеница, царевица, ечемик и други. Има различни варианти на този тип плуг. Той е един много често срещан плуг, който може да се завърта, за да поддържа прави и еднопосочни бразди.


2.      Чизели

Този тип плугове се използват за разбиване на почвата. Влизат в употреба тогава когато имаме нужда да вникнем в по-голяма дълбочина в земята. Те изместват почвата под повърхността и се опитват да редуцират количеството повърхности слоеве.



3.      Дискови брани

Това са плугове с дискове, които пронизват почвата. Те се използват с цел да се редуцира триетено. Понякога хората избират тях, тъй като обикновените плугове не са достатъчни. Основната функция на дисковите брани е да разбива образувалите се буци пръст след орането. Дисковите брани са много ефикасни при мокра и лепкава почва. Една от причните обаче, фермерите да не използват толкова този тип плугове се дължи на факта, че те не преобръщат почвата и така не я предпазват от поява на плевели. Така че, ако искате да обработвате и преобръщате почвата, обикновените плугове с гребло биха били по-добрия избор.

И когато говорим за избор, ако сте млад земеделец или просто имате нужда от висококачествени плугове, в каталога на Mass.bg ще откриете широка гама от различни по вид, размери и предназначение плугове.








related

Стоки и услуги 2965970137514477333

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item