stoineff

Предупреждение: Възможно е доларът да се превърне в "балон"

Икономиката на САЩ през идните 12 месеца може да изпадне в рецесия, а американският долар ще се превърне в „балон”. Това смята известният американски инвеститор и милионер Джим Роджърс.
dolar


Роджърс разказа в интервю за Bloomberg, че от последната рецесия в САЩ са минали 7-8 години. А исторически икономическият спад се повтаря на всеки 4-7 години. „Погледнете на дълга на САЩ, той е изумителен. В Япония има рецесия. В Китай има забавяне на икономическия растеж, половин Европа е в рецесия”, казва Роджърс.

В случай на нова световна икономическа криза, доларът може да се окаже най-привлекателната валута за инвеститорите. Това носи определени рискове: всички ще влагат в американската валута, което може да я превърне в „балон”, предупреди финансистът.

73-годишният Джим Роджърс е успешен американски бизнесмен, инвеститор и писател. Той управлява своята инвестиционна компания Rogers Holdings and Beeland Interests Inc и е смятан за експерт по икономическите въпроси. В списъка на неговите бизнес интереси Русия заема специално място – милионерът в разгара на кризата изкупуваше рубли и акции на руски компании.

related

новини 8723305363826506872

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item