stoineff

Най - евтиният плаж на морето ще бъде в Обзор!


Обзор ще има най-евтиния плаж на родното черноморие, ако Община Несебър спечели търга за плажната ивица.

 Общинският съвет в морския град днес даде разрешение на администрацията да кандидатства пред Министерството на туризма за наема на „Морски плаж Обзор-Централен“. Докладната на кмета Николай Димитров бе подкрепена единодушно от 21-те съветници, съобщава "Флагман".
Още през декември, когато стана ясно, че концесията на дългогодшния наемател Рали Пенков ще бъде прекратена заради системни нарушения и неизпълнение на договора, местните жители настояха общината да стане стопанин на 57-те дка плажна ивица. В подписката, организирана от кмета Христо Янев, парафите си сложиха над 1000 души.

Идеята е общината като наемател да не търси търговска печалба, а да се опита да покрие само разходите си по ивицата – спасители, медицински лица и поддържане на чистотата.

„Подаваме документите и се надяваме да спечелим търга. В момента правим изчисляваме размера на първоначалната инвестиция. Ще пресметнем и колко пари са ни необходими, за да плащаме текущата поддръжка, след това ще определим и цена за плажа, но при всички положения тя ще е съвсем символична“, разясни пред Флагман.бг кметът на Обзор Христо Янев.

Експерти от общинска администрация в Несебър уточниха, че разработваният вариант е за такса между 2 е 3 лева, ако не излязат сметките тя ще бъде леко завишена, но в никакъв случай няма да надхвърли 4 лева. При всички положения това ще бъде най-ниската цена за шезлонг и чадър по цялото Черноморие.

Интересен факт е, че само за едно лято това ще възстанови и първоначалната инвестиция и бъдещите разходи по поддръжката. Изчисленията показват, че в пиковите дни на плажа има по 30 хил.туристи.

С наемането на плажа в Обзор Несебър ще се опита да докаже, че общините са най-добрите стопани на плажните ивици. Кметовете от дълги години настояват държавата да им прехвърли плажовете, за да може да гарантират завършен туристически продукт за гостите на градовете си, а не плажуващите да попадат в ръцете на алчни концесионери.

В региона има подобен пример – Община Бургас стопанисва Централния плаж и той е напълно безплатен

related

туризъм 5536421438145686432

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item