stoineff

ЦСКА взе 20 та Купа на България! Велик "червен" триумф!

ЦСКА пренаписа историята в българския футбол! 

Армейците сътвориха така чаканото от половин България чудо, което дойде в отговор на всички зложелатели на клуба, които в последната година опитаха какви ли не машинации, за да убият червените.

ЦСКА победи Монтана с 1:0 във финала за Купата на България и по този начин тимът от Борисовата градина триумфираха със златните медали за 20-ти път. В герой за армейците се превърна крилото Станислав Маламов, който отбеляза единствения гол в срещата. През втората част отново той можеше да се разпише, но ударът му срещна десния страничен стълб.
ЦСКА започна по-добре мача и логични тимът на Христо Янев откри резултата в 12-ата минута. Борис Галчев центрира от корнер, Ангел Грънчов отклони топката към задната греда, където оставения непокрит Станислав Маламов вкара за 1:0. Минута по-късно армейците бяха близо до втори гол, но шутът на Момчил Цветанов от малък ъгъл излезе в аут. В 27-ата минута Монтана бе близо да си вкара автогол, когато Мичев изчисти в крака на Асен Георгиев и след рикошета топката профуча на сантиметри над напречната греда.

ЦСКА пренаписа историята в българския футбол!

В 35-ата минута Монтана организира контраатака, при която трима футболисти в синьо се озоваха срещу двама в червено, но вместо да търси свой съотборник, Йордан Тодоров реши да финтира противников играч и пропиля изключително изгодното положение. ЦСКА отговори с шут на Галчев в 43-ата минута, който излезе в аут. В заключителните секунди на първото полувреме символичните домакини бяха близо да изравнят резултата, когато резервата Иван Минчев стреля изключително опасно от фаул, но за късмет на червените топката излезе в аут.
Шест минути след почивката червените за малко не удвоиха резултата, когато Йордан Йорданов стреля с глава след центриране от фаул, но Ивайло Василев изби в корнер. В 57-ата минута футболистите на Христо Янев бяха още по-близо да вкарат втори гол, когато Момчил Цветанов намери Маламов, който с шут от 7-8 метра нацели дясната греда. В 71-ата минута отново Маламов бе близо до гол, но Василев спаси шута на нападателя. Само 4 минути по-късно близо 37-те хиляди зрители на стадион „Васил Левски“ замръзнаха. Станислав Генчев вкара топката във вратата на ЦСКА, но попадението бе отменено заради засада на халфа. Няколко минути по-късно нервите на Емил Велев не издържаха и Кокала бе изгонен от треньорската скамейка, след като грубо буташе човека с носилката да влезе по-бързо на терена.
В 86-ата минута Борис Галчев получи топката на дъгата на наказателното поле на Монтана, халфът на червените стреля от движение, но ударът му попадна право в ръцете на Василев. Малко по-късно пък Иван Минчев отново изпълни пряк свободен удар от удобна позиция, но този път топката профуча високо над вратата пазена от Господинов.

related

Спорт 5479300174362445007

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item