stoineff

Как да пазарувате изгодно от Amazon

Amazon

Как да пазарувате от Амазон? 

Това е вероятно най – голямата платформа за онлайн търговия  в САЩ. Онлайн компанията базирана в Сиатъл стартира като малка книжарница като в последствие дейността и се разширява в продажбата на  електроника , мебели, игри , бижута, аксесоари, дрехи, храни, играчки  и много други.
Компанията също така произвежда потребителска електроника - Amazon Kindle електронни четци и е най-големият доставчик на света облачни услуги (IaaS). Amazon също продава някои продукти, като USB кабели под марката си AmazonBasics.
На онлайн платформата може да откриете доста добри цени. За разлика от основния конкурент  eBay ( където трябва да наддавате за да си купите продукт), тук цените на стоките са фиксирани.
Навигацията на платформата е улеснена като продуктите са организирани интуитивно в категории, които позволяват да се ориентирате лесно.  Сигурността на сайта и на много високо ниво и можете да пазарувате сравнително спокойно. Ето как става пазаруването накратко.


Първа стъпка – регистрация и акаунт.


Естествено, че за да пазарувате е нужно да имате потребителско име, парола и акаунт в сайта, като трябва да определите дали сте търговец, или купувач.  След първоначалните стъпки е важно да въведете номера на банковата си сметка и други детайли, които ще са ви необходими.

Втора стъпка е да изберете желания от вас ви продукт.

В Амозон можете да си изберете продукти, които са разделени в секции Beauty, Baby, Clothing, DIY & Tools, Electronics,Health & Personal Care, Home & Garden, Jewellery, Kitchen, Office Products, Shoes, Sports and Watches.  А ако имате колебания относно качествата на избрания от вас продукт можете да прочетете негово ревю от друг клиент, или да погледнете  Amazon's top-selling.
За България времето на стандартна доставка е между 7 и 21 работни дни, а цената на доставката варира според теглото на пратката.

Един от добрите варианти е  да направите поръчка от Amazon и през сайт подобен на  uShoppr, като това ще ви спести доста главоболия и такси. (Също и мито ако пазарувате директно от САЩ). Условията можете да видите като кликнете на линка по – горе.

Преди да започнете да пазарувате е важно да знаете някои факти.

“Amazon …. and you’re done: Тази стара реклама важи с пълна сила защото:


1. Стотици хиляди търговци предлагат услугите и продуктите си в Амазон

Какво значи това? Това означава, че конкуренцията е жестока и един и същи продукт може да бъде продаван от различни търговци, които ще се борят за това точно вие да им станете клиент. Това е добре за вас като потребител. Възможно е да откриете търсеното от вас със сравнително ниска, или почти никакво надценка. Една от тънкостите за пазаруване в сайта е списъка с търговци в десния край на екрана, точно под кошницата за пазаруване. Сравнете цената плюс таксата доставка и изберете най-изгодната оферта;

2. Въпреки, че цените са фиксирани те се променят доста динамично

Ако сте харесали сега даден продукт, след 10 минути цената му може да е различна. Освен това може номера на обувките, които търсите да е изчерпан, или пък промоцията да е само за 52 номер обувки. Това са търговски похвати, с цел привличане на клиенти. Но може пък да откриете точно вашия модел цвят и номер, за смешно ниски пари.

3. Търсете големи намаления над 80% .

Българите са мнителни по въпросите с намаленията, по обясними причини. В Амазон обаче рекламират и продават наистина  скъпите продукти, но ако сте търпеливи и знаете как може да откриете доста изгодни оферти и много намалени продукти  -особено дрехи аксесоари и .т.н., които се продават сезонно.

 4. Винаги може да намерите промо код, или купон за още 15 % намаление.

Повечето сайтове ограничават използването на промо кодове и допълнителни намаления при продокти в разпродажба, или вече веднъж намалени продукти – политиката на Амазон в този случай не е такава дори намалените с 80 % стоки могат да бъдат намалени още. Например с 20 % ако се абонирате за техния бюлетин. Яко а?

5.  Amazon Lightning Deals

Има определени часове (даже секунди) , в които можете да си купите нещо. Естествено има варианти, чрез които вие да сте сред хората сдобили се с покупка, но това е цяла друга тема (Надявам се да имам време и сили да опиша някои трикове)

6. Amazon Warehouse

Това е много интересна услуга, за върнати стоки с дефект. Трябва да се уточни че в рамките на нея, продукта е ремонтиран и след това тестван от Амазон, определена му е нова гаранция, а цената му е често в пъти по – ниска от началната. Една драскотина може да ви даде голяма отстъпка.

7. Amazon е гаранция за качество

Една от основните причини Амазон да се утвърди на пазара е безкомпромисното качество, на което държи. Ако нещо се продава директно от Амазон можете да бъдете сигурни, че то е оригинално и купено директно от производителя. Ако имате какъвто и да е проблем, или искате да върнете продукта дори без да има конкретна причина, сътрудниците на Амазон ще ви помогнат да минете през процедурата само за няколко минути.

И един въпрос от  един от най големите сайтовете  за доставки от САЩ uShoppr.com:  вие пазарувате ли от  Амазон ? 

related

Стоки и услуги 348730147280901324

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item