stoineff

Как ЕК идентифицира правата на потребителите и кредитите

кредити

Европейската комисия, която се грижи за развиването на политика на ЕС идентифицира лоялни и нелоялни търговски практики. 

Като лоялни на единния европейски пазар и справедливото европейско право, ЕК идентифицира правата на гражданите икономическите услуги, интернет търговията, както и правото на хората да получават кредити или други продукти чрез онлайн банкиране. Като нелоялни практики ЕК припознава пренебрегването и неглижирането на човешките права по отношение на безопасността, информираността и прозрачността на стоките и услугите на единния пазар.

Ако нещата са оставени на произвола, то щеше да настъпи хаос и след време никой нямаше да има доверие на онлайн кредиторите. Но тъй като нещата не са така прости и тези стопански предприятия не се намират в положение на вакуум, а са част от голямата верига, наричана единен, европейски пазар, такива своеволия освен, че веднага се установяват, са абсолютно забранени и наказуеми.

В Договора за функционирането на ЕС, чл.169 се отнася до защитата на потребителите:

1.За да се защитят интересите на гражданите и да се оптимизира сигурността им ЕС спомага за протекция на здравето, финансовите интереси чрез отстояване на основното им право на информираност, просветеност и самоорганизираност, с цел защита на най-добрия интерес.

2. Евросъюзът подпомага постигане на горепосоченото чрез:

а) дейности, които ЕС приема спрямо чл.114, с цел изграждането и развитието на единния, вътрешен пазар;

б) дейности, които утвърждават и доразвиват европейската политика, осъществявайки едновременно мониторинг върху изпълнението на тези дейности;

3. Европейският парламент и Съветът, действайки съгласувано с законодателните процедури и след консултиране с Икономическия и социален комитет, приемат дейностите от 2., буква б).

като действат в съответствие с обикновената законодателна процедура и след консултация с Икономическия и социален комитет, приемат мерките, посочени в параграф 2, буква б).

4. Дейностите, съгласувани с точка 3 предвиждат, че всяка държава-членка на ЕС може да вкара в своята национална конституция по-строги мерки за да защити правата на своите граждани, стига те да са съвместими със споразуменята и да се съобщават на Европейската комисия.


Източник: barzi-krediti.com

related

Бизнес 1394350213626480410

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item