stoineff

Една година по - късно убиецът на Георги все още не е открит

16-годишният Георги Игнатов почина от раните си.

Кой е убиецът на Георги Игнатов? Все още няма отговор на въпроса. По обяд на 2 юни м.г. на пейка в Борисовата градина бе открито момче с прободни рани. (Вижте подробности за случая)

16-годишният Георги Игнатов почина от раните си. А година по-късно, въпреки уверенията на МВР, че по случая се работи усилено, виновни за трагедията няма.

Още търсят убиеца на Георги от Борисовата градина, ФБР обработи кадрите на МВР

Ден след престъплението главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че лични мотиви са сред версиите за убийството на младежа. За убийството Цацаров увери, че се работи в изключително голям капацитет и с най-доброто, с което разполага и МВР, и прокуратурата.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че е отпаднала версията любовен сюжет да е довел до нападението. Тогава тя изтъкна, че основна версия за полицията остава сбиване между привърженици на отделни спортни клубове.

Четири дни след това полицията започна да издирва младеж, за който се предполага, че е свързан с убийството на 16-годишния Георги. МВР разпространи кадри от камери в района на убийството, на който беше заснет младеж, който бяга от мястото на нападението.


В работата по случая се включиха и експерти от ФБР, които обработиха допълнително кадрите, в опит да бъде установена самоличността на заснетия млад мъж. Така месец след убийството МВР показа и нови кадри в близък план на момчето, което се издирва във връзка с убийството, на които се виждаха дори следи от кръв.

Има ли влиятелни родители убиецът на Георги


„Това е изключително важно разследване, защото става дума за млад човек, без криминални регистрации и са включени всички екипи от криминалните отдели на СДВР и ГД „Национална полиция“, увери директорът на „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.

Разследването на случая обаче не доведе до разкриване на виновния за смъртта на 16-годишния ученик. На практика работата по случая блокира още в самото начало и въпреки непрекъснатите призиви на МВР за съдействие от страна на обществото, към момента от убиеца на момчето няма следа.

убиецът на Георги


През януари т.г. родители на изчезнали или мъртви деца започнаха борба с некомпетентното разследване и опитите за потулване на такива случаи.

Родители на борба срещу потулване на случаи с изчезнали и мъртви деца

Техният адвокат Яничка Методиева се обяви за незабавни промени в Наказателно-процесуалния кодекс, според които в случай на изчезване или смърт на човек близките на заподозрения да нямат право да отказват даването на показания, а самият заподозрян да не може да отказва изследване с детектор на лъжата.

Това е третото убийство в Борисовата градина за последните по-малко от десет години, припомня БГНЕС. През 2008 г. в парка беше убит студентът по медицина Михаил Стоянов. Три години по-късно в алеите на парка бе удушена и 28-годишната Яна Кръстева.

related

София 2058270645963903252

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item