stoineff

УЕФА свиква извънредно заседание заради сблъсъка на руски, словашки и английски фенове


Изпълкомът на УЕФА се събира извънредно в четвъртък, за да разгледа нови инциденти с участието на руски фенове около мача със Словакия, загубен от Сборная с 1:2 в Лил. 

В сблъсъците преди срещата от група „B” на Евро 2016 във Франция са били замесени както руски, словашки и английски фенове.

УЕФА вече наказа Русия условно с изгонване от турнира, а английската ФА (Футболна Асоциация) също беше смъмрена. Нова санкция за руснаците би означавала окончателно изхвърляне на тима от европейското първенство.

Френската полиция предотврати нови кървави сблъсъци между английски и руски фенове. Британците причакали привържениците на Русия извън стадиона в Лил, но всички са били разпръснати от няколко групи на жандармерията със сълзотворен газ. Според информация на АП близо 200 привърженици от Англия са се отправили право към стадиона в Лил, а по пътя са станали по-буйни и по-шумни. Полицията ги е разпръснала и ги е подгонила по малките градски улички и метростанциите. Англия играе утре срещу Уелс от 16:00 часа българско време в Ланс, който е в близост с Лил.

related

Спортни новини 5279605303575419671

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item