stoineff

Интериорен дизайн: Цветът за 2017 г.ще бъде greenery

Институтът „Пантон” избра свежия нюанс „зеленина” (greenery) за цвят на 2017 г.

 Жизненото зелено с жълт оттенък е един вид отговор на тежката 2016 г. и е признак за желание за обновяване и възстановяване на връзката, както с природата, така и с важните за човека неща, каза Лори Пресман, вицепрезидент на института.
Нюансът „зеленина” е характерен за първите пъпки и стръкчета трева през пролетта.



Той напомня и за исторически периоди на големи културни промени, като движението на суфражетките, 20-те години на миналия век, протестите за расова справедливост, психеделичното движение през 60-те и 70-е години.

Освен утвърждаващите се почини за рециклиране и раздаване на ненужни вещи, вече се налагат и зелените покриви, зелените пространства, вътрешните вертикални зеленчукови градини.

В интериорния дизайн има тенденция към свързване с външните елементи чрез отворени пространства и големи прозорци, стремеж към внасяне на природата в домовете чрез нарисувани горски пейзажи на стените или жив мъх по тях.

„Зеленина” контрастира на меките нюанси „розов кварц” и „ведро синьо”, които бяха цветове на 2016 г.

„Пантон” избира водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за непрекъснат интерес.

greenery

related

новини 4181831736819394475

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item