stoineff

Модни тенденции в интериорния дизайн за 2017 г.

inter view interior


Тенденциите в интериорния дизайн за 2017 година са ориентирани в посока устойчивост и практичност. 

Материалите и цветове, които са модерни са вдъхновени от природата и излъчват спокойствие и топлина. Ето и кои ще бъдат главни действащи лица в интериора:

Материали

Коркът е стилен материал, които използван за облицоване на стените добавя текстура и изолира пространството от шум и студ – предимство, което е много удобно за големите жилищни блокове с тънки стени.

Interior-Design-Trends

Освен като материал за облицоване на стените в дома, върху която лесно магат да се закрепват списъци със задачи и снимки, коркът може да присъства в интериора ви тази година под формата на холна маса или масивна табуретка.

Подходящ за подчертаване на индивидуалността на пространството, този материал ще бъде най-актуален с матово покритие. В цветово отношение се залага на топлите земни нюанси от палитрата на червеното, оранжевото и жълтото.


Вдъхновени от природата и естествените материали, интериорните дизайнери ни предлагат да заменим фабричните мебели в дома си с такива, които са направени от необработен материал. Дървото в този смисъл предлага най-голяма свобода и възможност за експерименти. Без значение дали става въпрос за маса от стеблото или стол от дънера му, в основата стои идеята за внасяне на дивата природа в интериора.

Смелите експерименти се отнасят основно за смесването например на мрамор, дърво и керамика при обзавеждането на банята.

Цветове

Вдъхновени от стремежа да създадат осезаема среда актуалните земни нюанси в интериора – кафяви, зелени, жълти и червени цветове внасят хармония чрез своите фини пастелни и меки неутрални нюанси, имащи за цел да формират уютно пространство подходящо за релакс.

Към бежови цветове се добавя нотка сиво, което ги прави по-гъвкави и лесни за комбиниране. Земните нюанси, които имитират глина, дърво и камък са все така модерни.

Тактилността се постига чрез различни текстури като хартия, вълна, лен, растителни влакна.

Interior-Design-Trends-2017

Постмодернистката вълна продължава да бъде актуална в лицето на наситени и дръзки цветове като прасковено, лимоново жълто, синьо-зелено, които се съчетават с наслояване на различни материи, черно-бели графики и оптични илюзии.

Мастилено сините нюанси се съчетават с метала като материал, за да създадат по сдържан декор, препратка към индустриалния стил. Тъмно сивото също е актуален цвят за тази година, като по-смелите и авантюристично настроени сред вас могат да заложат на този цвят за стените на спалнята или всекидневната. По-този начин се създава дълбочина на пространството и поле за експерименти при декорирането.


related

новини 1735733797387768684

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item