stoineff

Жълт код за сняг и поледици е обявен в 12 области на страната

snejna-blokada


Жълт код за сняг и поледици е обявен в 12 области на страната за 5 януари, четвъртък, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.


Предупреждението е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, София-град, София-област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска.

Синоптиците очакват, че в планинските райони в тези области ще завали сняг и ще се образува снежна покривка до 10 см, а през нощта срещу петък валежите ще се усилят.

През нощта срещу четвъртък облачността ще бъде предимно значителна, с временни разкъсвания над Югозападна България и Горнотракийската низина. От запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планински райони - от сняг. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса.

Какво време ни очаква през януари?


На 5 януари през деня ще бъде облачно. Валежите постепенно ще обхванат цялата страна - в Западна България ще са предимно от сняг, а в останалата част от страната, все още от дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса.

И накрая малко позитивизъм. Вижте как хората се справят със снеговалежите по света:


related

новини бг 8396331456131543858

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item