stoineff

12 страхотни идеи със стари хавлиени кърпи

идеи за вдъхване на живот в старата хавлиена кърпа

Хрумвало ли ви е, че можете да използвате хавлиените кърпи – стари или не толкова – по много други начини, освен традиционния? 

Оригинална постелка за плажа, декоративна украса за старата саксия, чанта, плажна рокля… Това са само част от тези интересни идеи, които можете лесно да изпълните с хавлиени кърпи, шевна машина и малко подръчни материали.

И така, какво ви трябва – хавлиени кърпи, ножица, парчета плат, а ако сте уверени да шиете без машина – игла и конец. А за първото предложение, което е малко странно, но невероятно ефектно, ще ви трябва кофа и циментов разтвор – вода с разбъркан вътре цимент.

Не се стряскайте – много е лесно! Вземете старата кърпа, потопете я във вода с малко цимент вътре, и я оставете да съхне върху кофа или друг съд с кръгло дъно. Съдът обърнете с дъното нагоре. Оставете кърпата да изсъхне напълно, отделете я от съда и вече имате нова, оригинална саксия. Можете да я боядисате в подходящ за интериора (или екстериора) ви цвят и да ѝ намерите подходящо място. 



Саксия от стара кърпа

Саксия от стара кърпа

Стара хавлия можете да превърнете в гъба за баня във формата на прекрасно цвете, само с помощта на игла и конец, ето по този начин:

Гъба за баня, от стара кърпа

Гъба за баня, от стара кърпа


В чудесен несесер може да се превърне цветната кърпа, само с помощта на няколко шева. Знаете колко е досадно, когато трябва да пътувате сутрин – тъкмо сте си взели душ и половината неща са мокри – четка за зъби, самобръсначка… Но, ако ги увиете в хавлиен несесер, си спестявате тези неудобства.

хавлиен несесра от стара кърпа

И като стана въпрос за баня, ето още една идея – плик за ексфолиране на тялото, ушит от хавлиено парче – лесно и бързо. А хавлиеният плат е чудесен за премахване на мъртвия слой клетки по тялото и кожата ви ще се почувства добре – гладка и освежена.

плик за есфолиране на тяло от стара кърпа


А друг тип несесери – за статично ползване вкъщи или в градината, можете да си ушиете, за да разположите, например, козметиката за баня и четките за зъби, ето така:

несесер от стара кърпа

Докато се препичате в градината, можете да вземете с вас нещата, които ви е необходимо да са на една ръка разстояние, но да не заемат място на масичката. За целта е необходимо само леко да преправите краищата на една по-голяма хавлиена кърпа.



И като говорим за свободно време и мързелуване, следващата идея е свързана с това. Защо да не ви предложим да направите за вас и семейството си една голяма, красива и много удобна плажна кърпа. Нея можете да измайсторите, просто като съедините няколко по-големи хавлии, но също така може да добавите за по-оригинално шарени парчета плат. Никой на плажа няма да има като вашата уникална постелка. Ако пришиете в краищата по една връзка, ще я прибирате и пренасяте по-лесно.



Нарежете на ленти стари хавлии, сплетете на плитки парчетата, след това пришийте получените плитки – така ще се сдобиете с прекрасно килимче за банята или кухнята. Ние сме ви показвали как става, нос парчета от стари дрехи. Изпълнява се по същия начин – изключително лесно.


Килимче с нарязани хавлиени ленти може да направите и по още един начин. Нарежете парченцата и ги вържете едно по едно към мрежа, изрязана в желаната форма.


От стари хавлии можете да си направите много лесно чанта за пазар, а защо не и нова чанта за плажа.




И за накрая оставихме две практични идеи, които ще ви помогнат в домакинството. Като ползвате за модел старата хватка за горещи съдове, можете да си направите съвсем нова с парчета от стара хавлиена кърпа и малко плат. Купете магнитче от магазин за един лев или железарията и го пришийте в новата ръкавица, за да можете да я поставяте удобно на стените на печката


Няма нужда да купувате скъпи мопове, използвайте дръжката на стария, а с помощта на стари кърпи, копчета или ленти за залепяне си майсторете нови парчета за смяна.


Хавлиените кърпи имат още безброй приложения – ние само ви даваме няколко основни идеи, а вие може да дадете воля на въображението си и да ги подобрите или да измислите по-красиви и лесни варианти.


Още хиляди страхотни идеи вижте тук: http://1001idei.com

related

новини 942523459645672893

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item