stoineff

Трактори за косене на трева

Трактори за косене на трева
Трактор за косене на трева е чудесна алтернатива на градинските моторни косачки, когато става въпрос за косенето на огромни открити затревени площи

Тракторите или райдерите за косене на трева се явяват чудесен помощник, когато се налага косенето на много голяма затревена площ. Човекът, който управлява такава професионална машина, седи удобно в неговата седалка и чрез системата за контрол, управлява процеса на косене.

Най-разпространената форма на тези машини е такава, че да прилича на малък селскостопански трактор. Режещата платформа е монтирана в средата на машината
между предната и задната ос. Повечето трактори за косене на трева използват системата на хоризонтално въртящия се нож, макар самата система да е съставена от много остриета.

Райдерите и тракторите за косене на трева използват няколко вида трансмисия, като всяка от тях има своите предимства и недостатъци. Най-често използване е  механичната (ръчната) трансмисия, но има и модели, които използват така наречената хидростатична трансмисия.Хидростатични скоростни кутии са по-скъпи от механични такива, но те са по-лесни за използване и може да предават по-голям въртящ момент към колелата в сравнение с типичната механична трансмисия. Има и машини, които използват електронна скоростна кутия, но те са най-малко използвани, а и най-скъпи.

Интересно е да се отбележи, че на пазара за косачки на тревни площи могат да се намерят и решения за такива модели, които могат да се закачат за голям селскостопански трактор и да бъдат приведени в експлоатация. Този тип косачки също са много подходящи за големи затревени площи и селскостопански имоти.

Тракторите за косене на трева също биват различни модели. Те се отличават по ширината и височина на косене; методите на косене; начина на включване на ножа – ръчно или автоматично; ниво на шум, вибрации; мощност на двигателя. Цените им също варират в зависимост от характеристиките на модела.

Моделите трактори и райдери за косене се отличават и със своята изключителна естетическа визия, а предимства и ползите, които произлизат от тяхната функционалност се превръщат в страхотно приложение за косене на трева за особено големи по размер градински площи, голф-игрища, паркове и така нататък големи затревени пространства.


Източник: www.voinishki.com

Публикуване на коментар

Вашето мнение е ценно за нас!

emo-but-icon

Четени

Коментари

Recent Comments Widget

Диети и здравословно хранене

Графен

Важно!

Юридическа защита на пострадали при катастрофи

Ако сте пострадал при ПТП, или катастрофа: След наше  интервю  с престижни столични адвокати, стана ясно, че практика на застрахователн...

Пловдив Спорт

Акумулатори

Style Place Китен

Style Place Китен
Заповядайте на море!
item